activitats per a escoles

LAB 0_6

L’activitat al Lab està pensada per a un grup-classe (uns 25 nens i nenes màxim aproximadament) i té una durada d’hora i mitja.

 

Les propostes del LAB 0_6 (per a infants de 0 a 6 anys) s’ofereixen al grup classe en lliure elecció de manera que es respecta la iniciativa de l'infant i s’afavoreix la interacció amb el material, així com la interacció entre infants i entre adults i petit grup de forma fluïda i autoregulada. La visita proveeix d’experiència directa als infants, afavoreix l’explicitació de les seves idees i provoca el sorgiment de curiositats o estímuls per a la recerca científica que els i les mestres us podreu endur a la vostra escola per a continuar la tasca investigadora.

 

S’inicia amb una breu introducció a l’espai per a centrar l’activitat i a continuació els infants  entren a l’espai del Lab i disposen d’una hora d’activitat lliure en l’espai. Al final, es tanca la sessió amb una breu rotllana on posar de relleu i compartir algunes de les curiositats sorgides.

 

Horari: de dilluns a divendres, de 10 a 11:30 i d’11:30 a 13.  

Durada: 1h 30m per sessió/grup classe

Preus:

6 euros per nen/a (màxim 25 nens/es).
5 euros per nen/a si reserveu per tot el cicle d'infantil.
Preus especials per als centres educatius classificats com de màxima complexitat (resolució de 14 i 21 de maig de 2014 - DOGC)

Inscripcions: 93 875 73 88 / lab06@umanresa.cat

 

El Lab no disposa de cap espai alternatiu per a acollir els infants mentre no realitzen l’activitat, tot i que als voltants de la ubicació del Lab hi ha una placeta on poder descansar o esmorzar.

A 5 minuts en bus, hi ha el Parc de l’Agulla, un espai ampli amb zona de joc on poder completar la sortida en contacte amb la natura.

 

Per als nens i nenes de 3 a 6 anys, per tal d’evitar la dependència de les condicions  climàtiques i aprofitar les possibilitats educatives del desplaçament, us recomanem combinar l’activitat al Lab amb alguna de les propostes que s’expliquen en l’apartat Activitat 3-6.


activitats per a infants de 0 a 3 anys

Lab sobre rodes

Per tal d’estalviar les dificultats derivades del desplaçament amb infants molt petits, hem creat el Lab sobre rodes, una furgoneta carregada de materials d’exploració i experimentació específics per a aquestes edats per a portar-los a les escoles bressol.

 

D'aquesta manera el Lab 0_6 es transforma en un projecte itinerant i posa solució als problemes de mobilitat que puguin tenir alguns centres.


activitats per a infants de 3 a 6 anys

Si voleu completar la proposta del Lab 0_6 de manera interessant, us oferim diverses possibilitats en combinació amb altres entitats educatives properes. La confirmació d’aquestes queda subjecta a la disponibilitat de les entitats

Ciència
Ciència i Tècnica

El Museu de la Tècnica de Manresa i el Lab 0_6 dels estudis d'Educació Infantil d'UManresa us ofereixen una activitat combinada d'experimentació i descoberta de la ciència i la tècnica per a grups d'infants de 3 a 6 anys.

 

Ciència i Tècnica consta de dues activitats. Una sessió al Lab 0-6 i una sessió al Museu de la Tècnica de Manresa, a 5 minuts en autobús. En el Museu es visita l’exposició de telers on es podran veure en funcionament  màquines relacionades amb el procés productiu de la cinteria i, posteriorment, gaudir de propostes en lliure elecció a l'espai-cintes, espai pensat específicament per a nens i nenes d’infantil.

 

Més informació: www.parcdelasequia.cat

 

En cas de contractar per a dos grups, mentre un grup d’infants estan al Lab 0_6, l’altre grup realitzarà a les instal·lacions del Museu de la Tècnica i a la inversa.

Horari: matins, de dilluns a divendres (Només els mesos de novembre, març o abril)

Durada: 1 hora i mitja + 1 hora i mitja

Preu: 8 euros per nen/a

Inscripcions: 93 875 73 88  / lab06@umanresa.cat

Biblioteca
Ciència i Literatura

La biblioteca de l'Ateneu Les Bases de Manresa i el Lab 0_6 dels estudis d'Educació Infantil d'UManresa us ofereixen una activitat combinada d'experimentació i descoberta de la ciència i la literatura per a grups d'infants de 3 a 6 anys.

 

La proposta Ciència i Literatura consta de dues activitats. Una sessió al Lab 0-6 (explicada més amunt) i una sessió a les instal·lacions de la biblioteca de l'Ateneu Les Bases de Manresa, a 5 minuts caminant, on es podrà veure com és una biblioteca per dins, s’explicaran contes de ciència teatralitzats i es gaudirà d’una estona de lectura de contes en l’espai infantil de la biblioteca.

 

Més informació: http://bibliotecavirtual.diba.cat/manresa-biblioteca-ateneu-les-bases

 

En cas de contractar per dos grups, mentre un grup d’infants estan al Lab 0_6, l’altre grup realitzarà a les instal·lacions de la biblioteca i a la inversa.

Horari: matins, DIMARTS i DIJOUS, durant el curs escolar

Durada: 1 hora i mitja + 1 hora i mitja

Preu: 8 euros per nen/a

Inscripcions: 93 875 73 88  / lab06@umanresa.cat

Ciència
Ciència i Geologia

El Museu de Geologia “Valentí Masachs” de la Universitat Politècnica de Catalunya  i el Lab 0_6 dels estudis d'Educació Infantil d'UManresa us ofereixen una activitat combinada d'experimentació i descoberta de la ciència i la geologia per a grups d'infants de 3 a 6 anys.

 

La proposta ciència i geologia 3-6 consta de dues activitats. Una sessió al Lab 0-6 (explicada més amunt) i una sessió a les instal·lacions del Museu de Geologia “Valentí Masachs”, a 3 minuts caminant, on es podrà visitar les peces més emblemàtiques del Museu i es podrà gaudir també d’un temps d’exploració amb roques i minerals per a posar de relleu algunes de les seves propietats.

 

Més informació: www.geomuseu.upc.edu

 

En cas de contractar per dos grups, mentre un grup d’infants estan al Lab 0_6, l’altre grup realitzarà a les instal·lacions del Museu de Geologia i a la inversa.

Horari: matins de dilluns, dimecres i divendres, durant el curs escolar.

Durada: 1 hora i mitja + 1 hora i mitja

Preu: 8 euros per nen/a

Inscripcions: 93 875 73 88  / lab06@umanresa.cat