Campus Professional

LA FORMACIÓ PROFESSIONAL A LA UNIVERSITAT

 

El Campus Professional UManresa es troba a la zona universitària de la ciutat, amb la qual comparteix instal·lacions i recursos. A 40 minuts de Barcelona, està situat en una àrea ben comunicada amb transport públic i accessos viaris ràpids i pràctics.

 

Classes en grups reduïts per a una formació personalitzada i amb un professorat molt qualificat i estretament connectat amb la pràctica professional. Instal·lacions àmplies i ben equipades, amb més de 300m2 de laboratoris protètics.

 

Programes internacionals i pràctiques a l’estranger, a més d'orientació professional, tant per a la inserció al mercat laboral com per donar continuïtat als estudis.

Campus Professional UManresa
Campus Professional UManresa

LA FORMACIÓ DUAL ASSEGURA LA CONNEXIÓ DELS ESTUDIS AMB EL MERCAT LABORAL

 

La formació en alternança amb formació dual combina el temps de formació en el centre educatiu i el temps d’activitat dels alumnes a l’empresa.

 

L’estada a l’empresa es pot fer a través d’un contracte laboral o bé d’una beca formativa, en funció de les característiques de l’alumne i/o de les necessitats de l’empresa.

 

La incorporació de l’empresa als estudis facilita la connexió dels aprenentatges amb la realitat professional i facilita la futura inserció laboral dels estudiants.

MOTOR DE CONEIXEMENT I D'INNOVACIÓ AL SERVEI DEL TERRITORI

 

Forma part de la missió de la universitat, especialment d’una universitat territorial com la nostra, ser motor de coneixement i d’innovació al servei del territori. Els recursos que la societat destina a la universitat i que aquesta transforma en coneixement han de retornar a la societat en forma d’innovació, de nous productes i de processos rendibles. En aquest línia, la participació de les empreses és imprescindible. Sense empresa no hi ha innovació.

 

Conscient d’això, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya ha fet passos molt importants per reforçar i dinamitzar la relació entre la Universitat i l’empresa amb la creació d’estructures conjuntes per enfortir i avançar pel camí de la col·laboració entre la institució universitària i l’empresariat del territori. Una d'aquestes estructures col·laboratives de base és el Campus Professional que té la missió d’implementar el model dual de formació professional.

 

El Campus Professional de la UVic-UCC compta actualment amb la Fundació KREAS d'Olot, per desenvolupar un centre de formació dual en la indústria càrnia i agroalimentària catalana; amb el Centre TEKNÓS a Vic, per desenvolupar la formació dual en l’àmbit de la tecnologia i la comunicació; i el Campus Professional UManresa, impulsat per la Fundació Universitària del Bages per a la formació dual en l’àmbit de les pròtesis dentals.

Campus Professional UVic UCC