La FUB solidària

La FUB solidària vol contribuir a fer de la FUB un centre al servei de la societat.

solidària

La FUB és un centre responsable i compromès amb la realitat social i promou la realització i participació voluntària de la comunitat universitària en accions i projectes solidaris.


CONCURS POSA-HI COR

Anualment, en col·laboració amb Mútuacat i en el marc de la plataforma Manresa Mobilitza't per la Marató, el programa FUB Universitat Saludable organitza un concurs d'arts plàstiques, relat breu i vídeo digital per sensibilitzar sobre la temàtica escollida per la Marató de TV3.

 

Bases del concurs Posa-hi cor 2015 [>]


DONACIÓ DE SANG

La Fundació Universitària del Bages (FUB) col·labora activament amb el Banc de Sang i de Teixits de Catalunya en la sensibilització i la promoció de la donació de sang entre els joves universitaris. Al llarg dels anys, aquest compromís s'ha traduït en diferents iniciatives i, des de l'any 2010, es concreta en una marató universitària de donació de sang anual. L'acapte es duu a terme a les instal·lacions de la FUB, durant tot un dia i hi participen, també, la resta de centres universitaris del Campus Manresa: a més de la FUB, l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa i el centre de suport del Bages de la Universitat Oberta de Catalunya. L'èxit de la primera edició, amb un total de 200 donacions, ha animat altres centres universitaris catalans a replicar aquesta activitat.

Donació de sang

FISIOTERÀPIA DOMICILIÀRIA A LA CIUTAT DE MATAGALPA PER A NENS AMB DISCAPACITAT

La ciutat de Matagalpa, situada al nord-est de Nicaragua, presenta unes taxes de pobresa, insalubritat i desnutrició infantil de les més altes del món. Aquests antecendents han originat una taxa de discapacitat intel•lectual dels més petits, prou elevada. La Ong local, Famílias Especiales, tracta en l’actualitat uns 2000 nens. Disposa tant sols de 2 fisioterapeutes, un número francament insuficient, per poder afrontar l’assistència de rehabilitació física de tots ells. Per aquest motiu, de setembre a juny, des del 2006, els estudis universitaris de  Fisioteràpia de Manresa,  aporten els seus titulats en brigades de 4 fisioterapeutes, per tal d’ajudar a cobrir aquestes mancances en els barris més pobres i de difícil accés, on paradoxalment s’hi troba la major part d’aquests nens.

 

Responsable del projecte:
RAFAEL DONAT ROCA
rdonat@fub.edu

 

Documents relacionats amb el projecte:
Entrevista
Memòria projecte 08-09
Memòria projecte 09-10

Matagalpa