La vostra formació és excel·lent, ens diuen els centres de pràctiques
Alícia Jaén Navarro
Exalumna de Magisteri d'Educació Infantil

Les coses no sempre van com les has planificat. És la primera lliçó que vaig aprendre en decidir anar a la universitat. I és que jo sempre havia volgut estudiar Magisteri d'Educació Primària en una universitat pública, però, a l'hora de la preinscripció, em van faltar unes dècimes per entrar.

 

Una mestra de l'institut on estudiava em va recomanar que vingués a UManresa. "La seva proposta pedagògica és molt interessant". No vaig entendre ben bé què volia dir, però, vaig fer-li cas. Després de la visita, em va semblar que era un bon lloc on fer el primer curs i demanar, després, un canvi d'expedient. Ho vaig provar, però a la universitat on volia anar no hi havia plaça.

Quan havia de començar tercer, se'm va plantejar l'oportunitat de tornar a demanar el canvi d'universitat. Vaig dubtar. A UManresa, havien donat ales a la meva passió per l'educació i, sobretot, eines i ocasions per portar-la a la pràctica, però jo el que volia era estudiar Magisteri d'Educació Primària...

 

Em vaig quedar. No volia renunciar a tot el que estava aprenent, a la intensitat del treball en petits grups, a la proximitat amb el professorat.

 

Durant una estada de pràctiques en una escola, vaig adonar-me que la meva tria havia estat un encert. Després de les dues primeres setmanes, la directora va convocar a totes les estudiants en formació.

Alícia Jaén

Volia que entenguéssim què era i què significava el treball per projectes. “Les d’UManresa no cal que vingueu, ens va dir, veig que ho sabeu prou bé. Felicitats, heu rebut una formació excel·lent”. Aleshores vaig entendre el que volia dir la meva professora de l'institut.

 

Estic a punt de graduar-me i tinc clar que vull continuar estudiant. Ara, finalment, Magisteri d’Educació Primària. Ho faré en un altre centre, fora de Catalunya. I aquesta és una altra lliçó que m’emporto del meu pas per la universitat: potser el camí no és el que et pensaves però, si tens clar el destí, hi acabes arribant.

Si vols més informació sobre el Magisteri d'Educació Infantil, deixa'ns les teves dades:

contacta ara