L'aprenentatge vist des de la Neurociència

Master class a càrrec de David Bueno

Dia: 16 de maig de 2018

Hora: 17.30h

Lloc:
Sala d'actes de la FUB
Av. Universitària, 4-6,
08242 Manresa (Barcelona)

Preu: Gratuït

 

> Formulari d'inscripció <

 

La màster class s'abordarà de manera adequada per a una audiència no especialitzada en neurociència, però interessada en temes d'educació, de quina manera els resultats en neurociència cognitiva estan aportant dades sobre els processos educatius, i quines conclusions es poden treure fins a a dia d'avui que siguin útils per perfilar encara millor les pedagogies d'aula.

 

S'abordarà el tema del desenvolupament i la plasticitat cerebral, la importància de les emocions en l'educació, els perjudicis de l'estrès sobre la funció cognitiva, la necessitat de disposar de moments d'"avorriment" i de pràctica esportiva per a una correcta maduració cerebral i el insubstituïble paper de la imitació en qualsevol aprenentatge. També es discutirà perquè l'educador ha de ser, entre els seus alumnes, el primer aprenent.

Neuroeducación

Currículum de David Bueno

David Bueno (Barcelona, 1965) és doctor en Biologia i professor i investigador de Genètica a la Universitat de Barcelona. La seva trajectòria professional i acadèmica està centrada en la genètica del desenvolupament i la neurociència i la seva relació amb el comportament humà, inclosos els processos d'aprenentatge. Imparteix classes de diverses matèries del camp de la genètica, la divulgació científica i la formació del professorat, i participa en diversos Màsters y Postgraus en Neuroeducació. Ha publicat setanta articles científics a revistes especialitzades, i és autor de setze llibres d'assaig i divulgació, entre els quals destaquen, per la temàtica de la conferència que realitzarà, Educación para una cultura de paz. Una propuesta desde la pedagogía y la neurociencia (Edicions UB, 2014), Cerebroflexia. El arte de construir el cerebro (Plataforma Editorial, 2016) i Neurociencia para educadores (Octaedro, 2017).


Taller Neurociència aplicada a l'educació

Els assistents interessats en conèixer més d'aprop el Màster en Neuroeducació, poden participar, després de la master class, al taller Neurociència aplicada a l'educació, a càrrec de les professores Dra. Beatriz Fagundo i Bianca Mur.

 

La participació al taller és gratuïta però cal omplir el següent formulari:

 

> Formulari d'inscripció <