Sílvia
Mas
Sañé

PERFIL (resum biogràfic)
Sílvia Mas i Sañé (Vic,1972) és doctora en Filosofia i Lletres (Universitat de Birmingham, Regne Unit, 2004) i llicenciada en Teoria de la literatura i literatura comparada (UAB, 1995). És professora en el grau en Educació Infantil a la Facultat de Ciències Socials de Manresa de la UVic-UCC,  i ha impartit docència sobre llengua i literatura a la Universitat de Birmingham, la Universitat de Girona, la Universitat Abat Oliba i la UOC, entre d’altres. S’ha especialitzat en la narrativa catalana de l’exili, la teoria dels gèneres i l’obra d’Avel·lí Artís-Gener.  Ha publicat el llibre La literatura d’exili d’Avel·lí Artís-Gener (PAM, 2008), obra guardonada amb el Premi Fundació Mercè Rodoreda de l’Institut d’Estudis Catalans, i ha participat en congressos de literatura catalana, de l’exili i teoria literària. En l’àmbit de la gestió universitària, actualment és degana de la Facultat de Ciències Socials de Manresa, directora de Qualitat, serveis acadèmics i relacions internacionals.

Dades generals
Centre/Facultat:
Facultat de Ciències Socials de Manresa
Formació acadèmica: Doctora en Filosofia i Lletres (University of Birmingham, 2004) i Llicenciada en Teoria de la literatura i literatura comparada (UAB, 1995).
Categoria laboral: Professor/a titular
Jornada laboral: Dedicació completa
Àrea de coneixement: Teoria de la literatura. Filologia Catalana
Dades de contacte.  Correu electrònic: smas@umanresa.cat

Docència
Experiència docent

-Professora titular del grau en Educació infantil a la Facultat de Ciències Socials de Manresa de la UVic-UCC (2015-2016). Assignatura impartida: Naturalesa del coneixement artístic i literari
-Professora titular de l’Escola de Ciències Socials de la Fundació Universitària del Bages (2012-2015). Assignatura impartida: Didàctica de la llengua i la literatura en Educació infantil
-Professora agregada de llengua catalana dels departaments de Periodisme  i Publicitat i Relacions Públiques de la Universitat Abat Oliba CEU (2005-2009). Assignatura impartida: Llengua catalana avançada
-Professora associada tipus 3 del Departament de Filologia i Filosofia, Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, Àrea de Coneixement de Filologia Catalana (2001-2005). Assignatures impartides: Teoria de la literatura, Teoria de la poesia, Teoria de la narració i Tècniques d’expressió oral i escrita.
-Lectora de català del Departament d’Hispàniques de la Universitat de Birmingham, Regne Unit (1999-2001). Assignatures impartides: Currents in Catalan Literature, Advanced Catalan Language, Catalana Language and Literature, Catalan Language and Culture.
-Lectora de català de l’Escola d’Humanitats, Llengües i Ciències Socials de la Universitat de Wolverhampton (Regne Unit) (1999-2001). Assignatura impartida: Catalan Language, Culture and Society
-Professora de llengua castellana del Centre de Llengües Modernes de la Universitat de Birmingham (Regne Unit) (1997-2001). Cursos d’espanyol de nivell A1, B1 i B2 i cursos monogràfics d’usos especialitzats per al col·lectiu mèdic i científic.
-Professora de llengua catalana del Departament d’Hispàniques de la Universitat de Birmingham (Regne Unit) (1998-1999). Assignatures impartides: Advanced Catalan Language i Catalan Language and Culture.
Semipresencialitat/on-line: Consultora dels estudis de Filologia Catalana de la Universitat Oberta de Catalunya (2004-2005). Teoria literària i Literatura catalana: teoria i crítica. Poètiques del segle XX.

Recerca
Projectes d’investigació

Nombre: 2
Títol del projecte: Anglo-Catalan Society Archive Project. Període: 2006-2007. Entitat finançadora: Batista i Roca. Investigador principal: Frank Lough.
Títol del projecte: Edició crítica de l’Obra Catalana Completa d’Eugeni d’Ors. El seu context històric i literari, la seva recepció crítica. Període: 2002-2005. Entitat finançadora: McyT. Referència de la concessió: BFF 2002-0259. Investigador principal: Xavier Pla Barbero

Publicacions
-
Sílvia Mas Sañé, La literatura d’exili d’Avel·lí Artís-Gener, Barcelona, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2008.
-Sílvia Mas Sañé, “Viatge al ‘cor de les tenebres’ amb Joseph Conrad”, dins De la Bíblia a Joyce. Onze obres del cànon literari, Girona, CCG Edicions, 2006.
-Sílvia Mas Sañé, “La qüestió dels gèneres en 556 Brigada Mixta d’Avel·lí Artís-Gener”, dins Manuel Aznar Soler (ed.), Las literaturas del exilio republicano de 1939: Actas del II Congreso Internacional. Vol. II. Sant Cugat del Vallès, Associació d’Idees, Seminari de Literatura Espanyola Contemporània i Grup d’Estudis de l’Exili Literari, 2000, pp. 381-392.
-Sílvia Mas Sañé, “Avel·lí Artís-Gener”, dins Nou Diccionari 62 de la Literatura Catalana, Barcelona, Edicions 62, 2000, pp. 52-53.
-Sílvia Mas Sañé, “Paraules d’Opòton el Vell”, dins Nou Diccionari 62 de la Literatura Catalana, Barcelona, Edicions 62, 2000, pp. 540-541.
-Sílvia Mas Sañé, “Viure i veure”, dins Nou Diccionari 62 de la Literatura Catalana, Barcelona, Edicions 62, 2000, p. 789.

Activitat congressual  
Nombre: 7
-Comunicació: “Experimentació, subversió i alteritat a Paraules d’Opòton el Vell d’Artís-Gener”, presentada al Congrés internacional Conference on Catalan Narrative 1870-2015. University of Saint Andrews, 4-6 de desembre de 2015.
-Conferència: “L’empremta de l’exili en la novel·lística d’Avel·lí Artís-Gener”, presentada al Congrés internacional Culture and Thought in Exile, Queen Mary University of London. Londres, 7-8 de juliol de 2008.
-Comunicació: “La dualidad y las fronteras del exilio en Les dues funcions del circ de Avel·lí Artís-Gener”, presentada al Congrés Internacional Spanish Republican Exile Geographies. University of Birmingham, 10-12 setembre de 2008.
-Conferència: “En el cor de les tenebres de Joseph Conrad”, presentada al Cicle de Conferències de Literatura universal. Universitat de Girona, maig 2004.
-Comunicació: “La qüestió dels gèneres en 556 Brigada Mixta d’Avel·lí Artís-Gener”, presentada al II Congreso Internacional “60 años después. Las literaturas del exilio republicano de 1939”. Universitat Autònoma de Barcelona, desembre de 1999.
-Comunicació: “556 Brigada Mixta d’Avel·lí Artís-Gener, a recer de la crònica, l’autobiografia i la novel·la”, presentada a la Conferència Anual de l’Anglo-Catalan Society. University of Kent, novembre de 1998.

Gestió en l’àmbit universitari
Càrrecs i encàrrecs de gestió

-Anteriors: Responsable de Qualitat i del Servei d’Idiomes de la Fundació Universitària del Bages, de l’abril al desembre de 2009. Directora de la Unitat de Qualitat de la Universitat Abat Oliba CEU (2007-2009). Directora del Servei d’Idiomes de la Universitat Abat Oliba CEU (2005-2007).
-Actuals: Degana de la Facultat de Ciències Socials de Manresa de la Universitat de Vic- Universitat Central de Catalunya, des del setembre de 2015. Directora de Qualitat i Serveis Acadèmics de la Fundació Universitària del Bages, des del gener de 2010. Directora del Servei d’Idiomes i de Relacions Internacionals, des del gener de 2010. 

Experiència professional
Àmbits i funcions:
Examinadora de les proves orals de nivell bàsic, elemental i intermedi de català del Departament de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya (2001-2005). Professora de llengua i literatura catalana en centres educatius de secundària

Sílvia Mas Sañé