La tecnologia que hi ha darrere de les criptomonedes revolucionarà l’accés i el control a la informació

La tecnologia blockchain canviarà l’accés a la informació i, sobretot, en democratitzarà el control. És una realitat que ens pot agradar o no, però, en qualsevol cas, no es pot ignorar. Aquest és el punt de vista que va exposar Gerard Duelo, ambaixador del croat,  la criptomoneda catalana, en la conferència que van seguir un centenar de persones a la sala d’actes de l’edifici FUB2, ahir, 6 de març de 2018. La blockchain és el que, el 2005, va permetre fer néixer la primera criptomoneda, el bitcoin, i, també, les que li han vingut al darrere, fins a més d’un miler, entre les quals hi ha el croat. Actualment,  empreses multinacionals com Rakuten, Microsoft, Dell, Cupido o Expedia ja admeten pagaments amb bitcoins.

Duelo va explicar que cada tipus de divisa digital compta amb una fórmula mare que permet generar un nombre limitat de moneda. En el cas del croat, és de 100.467.441. Inicialment, per aconseguir aquestes monedes, cal minar (tal com es coneix en l’argot de les criptomonedes la tasca de cercar amb l’ordinador algoritmes que donin resposta a la fórmula mare), fins que s’han trobat totes les possibilitats. A partir d’aleshores, l’única opció és comprar-les a qui en tingui. El seu valor es fixa a partir de les lleis de l’oferta i la demanda. I és que són divises descentralitzades no sotmeses a cap control bancari o estatal.

En finalitzar la xerrada, Duelo va fer una donació de 15.000 croats a la Fundació Althaia, a benefici del nou hospital de dia d’oncologia i hematologia. El director general d’aquesta institució, Manel Jovells, va agrair el gest, tot esperant que la nova moneda cotitzi ben aviat a les taules de canvi virtual per tal que pugui contribuir efectivament en el finançament del projecte.

 

La tecnologia que hi ha darrere de les criptomonedes revolucionarà l’accés i el control a la informació