AGENDA 2030: Objectius de desenvolupament sostenible

Programa d’activitats. Octubre - desembre 2020

Al segle XXI tenim molts reptes per abordar per tal de millorar el món en què vivim. En aquest sentit, el setembre de 2015 l’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar l’agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible per promoure un creixement econòmic sostingut, adoptar mesures urgents contra el canvi climàtic, posar fi a la pobresa i aconseguir la igualtat de gènere, entre d’altres aspectes. Aquesta agenda 2030 planteja 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) integrats, que abasten en global els àmbits econòmic, social i mediambiental.

 

Actualment, la pandèmia de la COVID-19 ens ha fet reflexionar sobre alguns efectes locals de la globalització. És una crisi que afecta tots els àmbits de la societat i que, segurament, ens ha d’ajudar a promoure i comprometre’ns amb els ODS. Així doncs, ens pot fer pensar, entre d’altres qüestions, en la importància de la salut pública, la inversió en investigació i la millora de l’educació inclusiva, així com la promoció d’un model de societat més sostenible, aspectes que queden reflectits en els ODS de salut i benestar, d’educació de qualitat, de ciutats i comunitats sostenibles, i de promoció i consum responsables.

 

Tots i totes som necessaris per aconseguir aquests objectius. Tot i que els governs els puguin promoure, som les persones les qui els hem de portar a terme per aconseguir un món més humanista i sostenible. D’aquesta manera, tots els actes que es portaran a terme durant el període d’octubre a desembre en el marc del programa d’activitats de la UVic-UCC ens han d’ajudar a tenir una visió crítica de la nostra societat per tal de contribuir a la seva millora.

Programa d'activitats a UManresa

Exposició

ODS Reptes compartits

 

Del 2 al 20 de novembre al vestíbul principal – Edifici FUB1.

 

Exposició produïda per Sindicalistes Solidaris i UGT Catalunya amb el suport de la Diputació de Barcelona

 

Xerrada

Economia Circular, experiències de territori

càrrec de Josep Rosell, consultor a SÍMBIOSY i Director de Projectes a OÎCOS Estrategia Ambiental

 

6 de novembre a les 18.30 h a l’aula 102, edifici FUB1.

 

ACTE SUSPÈS

Estand informatiu

Agenda Manresa 2030

 

Del 2 al 12 de novembre al vestíbul principal – Edifici FUB1.

 

En col·laboració amb l'Ajuntament de Manresa.

 

Taller online

La Manresa del 2030 [>]

 

Del 12 d'octubre al 15 de novembre de 2020

 

Organitza UManresa en col·laboració amb l'Ajuntament de Manresa.

 

Programa complet de les activitats Agenda 2030