Carme
Bosch
Jorba

PERFIL (resum biogràfic)
Carme Bosch Jorba de Manresa, nascuda l’any 1964. Dra. Psicologia (UAB), LL. Pedagogia (UB). Professora en el Grau d’Educació Infantil a la Facultat de Ciències Socials de Manresa de la UVic-UCC. Especialitzada en recerca d’avaluació de programes d’educació emocional (tesi doctoral). I recerca en temàtica d’educació i aprenentatge a la infància (equip de nova creació).

Dades generals
Centre/Facultat:
Facultat de Ciències Socials de Manresa
Formació acadèmica: Doctora en Psicologia, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Máster Igualtat d’Oportunitats per a les Dones. Universitat de Lleida (UDL), Máster en Iniciació a la Investigació en Docència en Psicologia de la Comunicació: Interacció Social i Desenvolupament Humà. Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Diploma d’Estudis Superiors Especialitzats en Psicologia de la Comunicació: Interacció Social i Desenvolupament Humà. Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Diploma d’Estudis Avançats (DEA) en Psicologia evolutiva i de l’educació. Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, secció Ciències de l’Educació. Universitat de Barcelona (UB).

Categoria laboral: Professora associada

Àrea de coneixement: Psicologia Bàsica

Dades de contacte.  Correu electrònic: cbosch@umanresa.cat

Docència

Experiència docent: Desenvolupament de la Personalitat 0-6 anys, Gestió de les Emocions.

Recerca

Grups d’investigació: Recerca en Educació i Aprenentatge Lab 0-6,  a la UVic- UCC a Manresa. Recerca en Salut Comunitària, a la UVic- UCC a Manresa.
Línies d’investigació: Recerca en Educació i Aprenentatge. Recerca en Salut Comunitària.
Projectes d’investigació
Nombre: 1
Ciència i experimentació           

Publicacions
Bosch-Jorba, C. (2014). La igualtat de les persones. Educació en valors humans. Manresa, Barcelona: [s.n].  

Activitat congressual
Nombre: 7
Lemkow-Tovias, G., Carballo-Márquez, A., Cantons, J., Bosch-Jorba, C., Brugarolas, I., Mampel, S., i Pedreira, M. (2015). Problem-solving strategies in an experimentation proposal addressed to 5 years old children. EECERA 25th Conference (Barcelona).

Bosch-Jorba, C., Gutiérrez, T. i Raich, R.M. (2014). Inteligencia emocional, prevención de la violencia con adolescentes. II Congreso nacional de inteligencia emocional. Barcelona; 22-24 de Noviembre de 2014:  Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya. 

Bosch-Jorba, C., Gutiérrez, T. i Raich, R.M. (2014). Inteligencia emocional, prevención de la violencia con adolescentes.  I Congres Internacional d’Educació Emocional. X Jornades d’Educació Emocional: Psicologia positiva i benestar. Barcelona, 4, 5 i 6 d’abril 2014: Grup d’Investigació en Orientació Psicopedagògica (GROP) de la Universitat de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat de Barcelona (ICE).

Bosch-Jorba, C., Gutiérrez, T., Espinoza, P. i Raich, R.M. (2012). Avaluació d’un programa d’educació emocional per a la prevenció de la violència de gènere. Comunicació presentada al I Congrés Nacional d’Intel·ligència Emocional. Organitzat pel Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, 8, 9 i 10 de novembre de 2012.

Bosch-Jorba, C., Gutiérrez, T., Espinoza, P. i Raich, R.M. (2011). Prevenció de les relacions abusives a la parella amb adolescents: avaluació d’un programa educatiu. Pòster presentat en el I Symposium Internacional sobre Abuso Psicológico: Aspectos clínicos, sociales y educativos. organitzat per Apicsa, Granada, el 24, 25 i 26 de novembre 2011.

Gestió en l’àmbit universitari

Càrrecs i encàrrecs de gestió
Anteriors: Coordinadora de pràctiques de tots els graus d’educació infantil, de 1r a 4rt. Coordinadora dels Crèdits Solidaris.

Experiència professional
Àmbits i funcions:
Pedagoga en infància i adolescència: Coordinadora EAIA, Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència d’alt risc social. Orientadora psicològica. Formadora d’educació emocional i valors humans. Creadora d’activitats pedagògiques i autora de material didàctic d’educació en valors humans.

Carme Bosch Jorba