Curs Biologia en temps de pandèmia. Què ens cal saber?

Modalitat online

matricula online

 

El curs Biologia en temps de pandèmia té l'objectiu d'aportar uns coneixements bàsics sobre els diferents blocs per tal que cada persona pugui tenir una opinió crítica i argumentada respecte els temes més actuals.

 

Per fer-ho possible, el programa permet contextuar els blocs de biología en el món actual, fomentar l’esperit crític i el raonament, comparar i contrastar informacions relacionades amb els temes i analitzar diferents situacions i comprendre la realitat actual. Alhora també busca proposar situacions alternatives i buscar solucions als problemes.

Informació general

ADREÇAT A
Alumnes del programa FUB+Gran i tothom que tingui interès en l’àmbit de la Biologia en temps de pandèmia.
___
MODALITAT
Online
___
DURADA
15h
___
CALENDARI
14, 21 i 28 de gener de 2021
4, 11, 18 i 25 de febrer de 2021
4, 11 i 18 de març de 2021
___
HORARIS
Dijous de 17:00 a 18:30 h
___
ACREDITACIÓ
Certificat expedit per UManresa
___
PREU
Preu: 111,11€

10% de descompte exalumnes i alumnes del programa sènior FUB+Gran.
10% de descompte exalumnes i alumnes de Grau i Màster/PG de UManresa-FUB i UVic.

Programa

1. Microbiologia: L’inici del bloc es centrarà en saber què són els microorganismes i quins tipus de microorganismes existeixen. Es tractarà el tema dels bacteris i de la resistència bacteriana. També dels virus, la pandèmia i les controvèrsies que hi ha amb les possibles vacunes.
___
2. Genètica: l’any 2003 va acabar el Projecte Genoma Humà el qual va aportar molta informació sobre l’espècie humana. En aquest bloc s’estudiaran les curiositats més rellevants de la genètica. Descobrirem tota aquella informació que podríem saber de nosaltres mateixos i quin és el paper dels comitès d’ètica.
___
3. Els ecosistemes: en aquest bloc s’estudiarà el món on vivim, l’impacte de l’espècie humana i els principals problemes que hi ha actualment, com per exemple: el canvi climàtic, el forat de la capa d’ozó, la pluja àcida i les espècies invasores.
___
4. Evolució: Com hem arribat fins a l’actualitat? Quines característiques són les que van fer que arribem a ser qui som actualment? Quin és el futur de l’espècie humana i, segons els experts, com seran els futurs Homo sapiens?
___
5. Alimentació i nutrició: Els aliments que prenem tenen un pes molt rellevant en la nostra salut i sovint volem tenir una alimentació tan sana com sigui possible, però moltes vegades no ens és possible degut a la nostra desinformació. Tenint en compte les grans empreses que hi ha al darrera de la indústria alimentària i la quantitat de diners que s’inverteixen en publicitat, molts aliments es venen al mercat com a aliments «saludables», però, realment ho son? En aquest bloc es posaran sobre la taula les principals idees sobre l’alimentació saludable, parlarem del nutri-score, dels tipus de dietes que podem seguir (vegetariana, vegana...) i molts altres temes relacionats.

Professorat

HELENA LÓPEZ I MONTANYÀ
Graduada en biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Màster en Neurociències per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Màster en formació del professorat d’educació secundària obligatòria i batxillerat, formació professional i ensenyança d’idiomes per la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR).

més informació i contacte

Centre Internacional de Formació Contínua
Av. Universitària, 4-6
08242 Manresa (Barcelona)
T. (+34) 93 875 73 48
infofc@umanresa.cat

 

El Centre Internacional de Formació Contínua d'UManresa es reserva el dret d’anul·lar el programa si la quantitat d’inscripcions no és suficient per a la seva realització. En aquest cas es comunicarà als participants per tal de procedir a efectuar el retorn del pagament.