Curs de Disfàgia orofaríngia

De la teoria al cas clínic

Preinscripció online

 

El curs Disfàgia orofaríngia. De la teoria al cas clínic permet conèixer les conseqüències d'aquest simptoma i dóna les eines necessàries per tractar el pacient d'una manera efectiva. En aquest curs analitzem en profunditat un cas clínic: avaluació, orientació diagnòstica, objectius de treball i possibilitats de tractament.

 

La disfàgia és un símptoma que dificulta el fet de formar i/o moure el bol alimentari des de la boca fins a l'estómac. Pot ser deguda a disfuncions orofaríngies o esofàgiques i a causes estructurals o funcionals. La prevalença de la disfàgia orofaríngia és molt elevada i pot afectar a diversos grups de població, especialment a pacients amb malalties neurològiques, ancians, i a pacients amb malalties otorrinolaringològiques. Encara avui, aquest símptoma és molt poc conegut i pot empitjorar molt la qualitat de vida de les persones o provocar fins i tot la mort.

 

La disfàgia orofaríngia té tractament i en molts casos es pot curar o o en tot cas es pot millorar la qualitat de vida de la persona afectada.

disfagia orofaringia

Informació general

ADREÇAT A
Titulats en Logopèdia
___
DURADA
5h
___
CALENDARI
27 d'abril de 2019
___
HORARIS
Dissabte, de 10h a 15h
___
LLOC
UManresa - Fundació Universitària del Bages
(Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya)
Av. Universitària, 4-6
08242 Manresa (Barcelona)
___
ACREDITACIÓ
Certificat expedit per UManresa (requisit d'assistència al 80% de les classes)
___
PREU
60 euros
___
CURS BONIFICABLE
Aquesta formació pot ser bonificable per l’empresa mitjançant la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo, en funció del crèdit que tingui disponible. Alternativament, en el cas que la formació es realitzi en horari laboral, l’empresa pot bonificar-se els costos salarials de les hores que el treballador inverteixi en la seva formació com a PIF – Permís Individual de Formació.

Programa

- Fisiopatologia de la disfàgia orofaríngia. Causes i epidemiologia.
- Complicacions de la disfàgia orofaríngia.
- Avaluació i diagnòstic de la disfàgia orofaríngia.
- Possibilitats de tractament i actuacions en la disfàgia orofaríngia.
- Anàlisi complet d’un cas clínic.

Professorat

CRISTINA FERNÁNDEZ-GETINO SALLÉS
Diplomada en Logopèdia, Màster en Neurologopèdia i Màster Universitari en Nutrició i Salut (especialitat Nutrició Clínica).
Logopeda de la Clínica Universitària CU+ des del 2009, portant a terme les exploracions a pacients pediàtrics i adults amb dany neurològic adquirit i amb disfàgia, i intervenint amb pacients amb afàsia, disàrtria, disfàgia, alteracions orofacials, de parla, de veu, de fluència i disfuncions témporo-mandibulars, entre d’altres. També prestant serveis externs de la CU+ a diverses institucions com hospitals (UCI, unitat d'aguts, de convalescència, de llarga estada i d'atenció pal·liativa) i Centres Geriàtrics i de Tercera Edat, avaluant i intervenint amb usuaris que presenten afàsia, disàrtria i/o disfàgia.
Col·laboradora docent en el Postgrau en disfàgia orofaríngia i en el Màster en Motricitat Orofacial (UVic-UCC-EPAP), així com en l’assignatura d’avaluació i diagnòstic del segon curs del Grau en Logopèdia (UVic-UCC-UOC). Revisora de Treballs de Fi de Grau en Logopèdia (UManresa-FUB).
Publicacions: Fernández-Getino Sallés, C. Prevalencia de disfagia orofaríngea en ancianos institucionalizados y su relación con síndromes geriátricos. Rev Logop Fon Audiol 2018;38:69-76

més informació i contacte

Centre Internacional de Formació Contínua
Av. Universitària, 4-6
08242 Manresa (Barcelona)
T. (+34) 93 875 73 48
infofc@umanresa.cat

 

El Centre Internacional de Formació Contínua d'UManresa es reserva el dret d’anul·lar el programa si la quantitat d’inscripcions no és suficient per a la seva realització. En aquest cas es comunicarà als participants per tal de procedir a efectuar el retorn del pagament.