Curs Festes i Tradicions de Catalunya

Modalitat online

matricula online

 

La nostra cultura és la suma de l’evolució i les influències d’altres cultures al llarg de la història. La festa i el calendari festiu anual és un fet on es poden observar i copsar més les diferents influències culturals i com ha anat evolucionant la cultura. Moltes de les nostres festes tenen un origen pagà que després han rebut la influència d’altres cultures, de la religió, de la política, de l’economia, gastronomia, societat, etc. Perquè la festa és un fet viu que canvia i evoluciona al ritme de la societat que la celebra.

 

El curs Festes i Tradicions de Catalunya permet conèixer el calendari festiu català, analitzar l’origen, el significat, simbologia de cada festa i interpretar i descobrir les diferents influències que ha rebut cada festa amb el pas del temps. Alhora també permet relacionar la festa com a element d’oci, de socialització però també de control i descobrir les principals festes i els seus trets distintius de Manresa i el Bages

Informació general

ADREÇAT A
Alumnes o exalumnes de FUB+Gran del Campus Manresa.
___
MODALITAT
Online. Sessions en temps real.
___
DURADA
20h
___
CALENDARI
27 de gener de 2021
3, 10, 17 i 24 de febrer de 2021
3, 10, 17 i 24 de març de 2021
7 d’abril de 2021
___
HORARIS
Dimecres en horari de 18.30 h a 20.30 h
___
ACREDITACIÓ
Certificat expedit per UManresa
___
PREU
Preu: 144,44€€

10% de descompte exalumnes i alumnes del programa sènior FUB+Gran.

Programa

- La festa. Origen i evolució. El calendari festiu català
- Les festes de Nadal
- Carnestoltes
- La Llum. Els sants remeiers
- Quaresma. Pasqua
- Festes florals. Corpus
- Solstici d’estiu: Sant Joan. Segar i batre
- Festes d’estiu. La Festa Major
- 11 de setembre. Verema
- Tots sants. Puríssima

Professorat

FRANCESC COMAS CLOSAS
Geògraf-historiador, catedràtic jubilat d’institut. S’ha especialitzat en la divulgació de la història de Manresa i la comarca. Ha publicat nombrosos llibres sobre la història de Manresa, les seves institucions i entitats així com conferències, cursets i visites guiades. Des de fa setze anys publica setmanalment una pàgina a Regió 7 sobre la història de la ciutat.

més informació i contacte

Centre Internacional de Formació Contínua
Av. Universitària, 4-6
08242 Manresa (Barcelona)
T. (+34) 93 875 73 48
infofc@umanresa.cat

 

El Centre Internacional de Formació Contínua d'UManresa es reserva el dret d’anul·lar el programa si la quantitat d’inscripcions no és suficient per a la seva realització. En aquest cas es comunicarà als participants per tal de procedir a efectuar el retorn del pagament.