Curs El virus com a filosofia. La filosofia com a virus.

Modalitat online

matricula online

 

Un nou coronavirus ha fet trontollar des de fa uns mesos tot el planeta. Les nostres vides s’han vist afectades per canvis de gran calat: confinament domiciliari, quarantenes, ús obligatori de mascaretes, aïllament social, hospitals saturats  i un llarg etcètera de situacions desconegudes. Però, un cop ha passat la primera gran onada d’aquesta situació mundial, cal fer-se tot un seguit de qüestions amb el màxim de rigor possible per poder continuar amb les nostres vides, és per això que cal reflexionar de manera interdisciplinària sobre el virus i la nova situació tot escoltant la ciència i el discurs crític de la filosofia lluny de les especulacions i les fake news que ens envolten. Així doncs, seguirem el virus com a filosofia de vida o la filosofia com a virus.

 

El curs permet aportar eines crítiques per interpretar la realitat amb base filosòfica i científica sobre aspectes socials, polítics i científics rellevants sobre la pandèmia de COVID-19. Alhora també busca fomentar l’esperit crític i la reflexió amb aportacions actuals de l’àmbit científic i filosòfic.

Informació general

ADREÇAT A
Alumnes del programa FUB+Gran i tothom que tingui interès en l’àmbit de la Filosofia en temps de pandèmia.
___
MODALITAT
Online
___
DURADA
13.5h
___
CALENDARI
26 de gener de 2021.
2, 9, 16 i 23 de febrer de 2021.
2, 9, 16 i 23 de març de 2021.

___
HORARIS
Dimarts de 17:00 a 18:30 h
___
ACREDITACIÓ
Certificat expedit per UManresa
___
PREU
Preu: 100€

10% de descompte exalumnes i alumnes del programa sènior FUB+Gran.
10% de descompte exalumnes i alumnes de Grau i Màster/PG de UManresa-FUB i UVic.

Programa

- La irrupció d’un nou coronavirus. Reflexions d’emergència al voltant de la pandèmia. Un virus democràtic i igualador?
- Què hi diuen els pensadors contemporanis? Entre filòsofs (Zizek, Badiou, Agamben, Mbemebe, Preciado, Zabala entre altres) i la filosofia de la ciència.
- Què és un virus? i encara més: què és un coronavirus? Microbiologia, virologia, epidemiologia.
- I ara què? Antecedents i futur: teories científiques sobre l’Antropocè i la intrussió de Gaia.
- Repensar la mort: por, pànic, Tanatopolítica i Necropolítica.
- La gestió de la vida al segle XXI: biopolítica, bioarztquia, nootròpica, autognomia, biopotència i bioemergència.

Professorat

Dr. FRANCIS GARCÍA COLLADO
Professor al Màster Interuniversitari de filosofia aplicada de la UAB/UdG (Universitat Autònoma de Barcelona/Universitat de Girona). Professor de Psicologia a la UIC (Universitat Internacional de Catalunya), professor de Psicologia de la comunicació a ESERP/UVic-UCC (Escola Superior en Relacions Públiques Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya). Professor de Bioètica i filosofia de la ciència (UdG) i Sociologia de l’educació al Grau d’educació Infantil i al Màster en Neuroeducació (UVic-UCC). Àmbit de recerca sobre conformació de subjectivitats i democràcia en relació a aspectes relacionats amb l’àmbit científic.

més informació i contacte

Centre Internacional de Formació Contínua
Av. Universitària, 4-6
08242 Manresa (Barcelona)
T. (+34) 93 875 73 48
infofc@umanresa.cat

 

El Centre Internacional de Formació Contínua d'UManresa es reserva el dret d’anul·lar el programa si la quantitat d’inscripcions no és suficient per a la seva realització. En aquest cas es comunicarà als participants per tal de procedir a efectuar el retorn del pagament.