La Fira Borsa de treball del programa Prèmium del Grau en ADE d’UManresa s’adapta a la pandèmia

Les restriccions a causa de la pandèmia de la CoViD-19 han obligat a reformular el funcionament de la Fira Borsa de Treball que organitzen cada any els estudis d’ADE de la Facultat de Ciències Socials de Manresa per posar en contacte estudiants amb empreses col·laboradores que busquen estudiants de pràctiques. En aquesta edició,  hi prendran part 15 empreses col·laboradores del programa Prèmium del grau en ADE per trobar candidats per a diferents llocs de pràctiques remunerades. A diferència de les anteriors edicions, que la Fira es feia presencialment i que reunia empresaris i estudiants en una jornada a les instal·lacions universitàries, aquest any serà cada empresa qui decidirà la millor fórmula per entrevistar els candidats a ocupar una de les places, bé presencialment a les seves dependències o bé online a través de videoconferència. 

Malgrat aquest canvi de format de la Fira Borsa de Treball, el programa Prèmium manté el model de funcionament. Els estudiants que s’han acollit al programa han fet el mateix procés que fan cada any. En primer lloc classifiquen les empreses en funció de les seves preferències. A partir d’aquesta tria i tenint en compte les notes, els estudis d’ADE assignen els candidats a cada empresa i els fan arribar el currículum perquè puguin contactar amb fins a sis estudiants per fer-los l’entrevista en el format que prefereixin, presencialment o en línia. Les entrevistes es realitzaran preferentment durant les primeres setmanes del mes de novembre, de manera que els estudiants es puguin incorporar a les empreses abans d’acabar l’any. 

Els estudis han valorat especialment el compromís de les empreses Prèmium de mantenir la seva implicació en el programa malgrat les dificultats del moment. El programa Prèmium permet els estudiants realitzar períodes de pràctiques remunerades per complementar la seva formació en un ambient empresarial real. A més d’aquest avantatge, els estudiants que s’acullen a aquest programa poden seguir estudis d’una segona i una tercera llengua estrangeres al Servei d’Idiomes d’UManresa.  

 

La Fira Borsa de treball del programa Prèmium del Grau en ADE d’UManresa s’adapta a la pandèmia