Teníem una idea. UManresa ens ha ajudat a creure'ns-la i donar-li forma.
Ester Cornudella i Laura Bueno
LAWES. Estudi jurídic penal & penitenciari & compliance
Històries d'emprenedoria - Lawes

ESTER: El curs passat em vaig matricular al MBA de la UVic-UCC. Feia molt de temps que treballava a Barcelona i tenia ganes de tornar a Manresa. Em va semblar que aquest màster completaria el meu perfil d'advocada i m'obriria portes en empreses del Bages. Mai m'havia plantejat seriosament muntar la meva pròpia empresa. Un dia ens vam trobar amb la Laura per fer un cafè. Ens coneixíem d'haver treballat juntes a un despatx a Barcelona. Xerrant, xerrant, vam començar a donar voltes a una idea de negoci: muntar el nostre propi despatx. A Barcelona, havíem acumulat un munt d'experiència com a advocades. Era un bagatge que valia la pena aprofitar.

 

Després d'aquella conversa, vaig pensar que, si més no, ja tenia projecte per al treball de final de màster. Vaig començar a donar-li forma amb el Marc Bernadich, coordinador del MBA que, alhora, també és responsable del Servei d'Emprenedoria d'UManresa. La cosa va anar prenent volada fins que, més enllà de ser un exercici estrictament acadèmic, va convertir-se en un projecte d'empresa real. La nostra.

LAURA: Més enllà de la presentació del projecte, com a treball del MBA de l'Ester, vam treballar intensament amb el Marc per fer viable la idea. El primer era creure-s'ho. Després, concretar. El millor de tot és que vam anar superant les diferents fases de manera progressiva, una cosa després de l'altra. En això, va ser clau l'acompanyament del Servei d'Emprenedoria d'UManresa. Pas a pas, vam anar donant forma a la nostra empresa, gairebé sense adonar-nos-en.

 

ESTER: Pas a pas, però sense perdre el temps, eh? El 15 de juliol presentava el projecte del màster i el 19 d'octubre ja inauguràvem el despatx. En menys d'un any, hem donat un gir a la nostra carrera professional. El Marc ens ha ajudat a madurar la idea, a visualitzar-la, a fer-nos-la nostra. Ens ha pautat el procés de concreció, tot ajudant-nos a prendre, en cada moment, la decisió que tocava, sense avançar-nos, sense atabalar-nos. També ens ha orientat per forjar una identitat diferenciada a la nostra proposta, a col·locar-la al mercat. I ens ha obert portes, moltes, que han estat essencials per començar amb bon peu.

 

ESTER i LAURA: La nostra empresa té tot just tres mesos de vida. L'objectiu, ara mateix, és consolidar-la i, en un futur, fer-la créixer. És el fruit de la nostra experiència i és la llavor del nostre creixement professional.

 

 

 

 

***

Lawes - Històries d'emprenedoria
LAWES. Estudi jurídic

 

LAWES ofereix serveis d’assessorament integral i especialitzat en Dret Penal, Penitenciari i Compliance. El seu principal punt fort és l'especialització, avalada per la llarga experiència de les seves promotores en bufets d'advocats a Barcelona.

 

 

Laura Bueno i Ester Cornudella​
Muralla del Carme, 22-24 3r 6a
08241 Manresa

T. 93 521 06 50
info@lawesjuridic.com
www.lawesjuridic.com

 


Contacta amb el SERVEI D'EMPRENEDORIA D'UMANRESA:

Marc Bernadich
mbernadich@umanresa.cat
93 877 41 79