A canvi del meu temps, he viscut una gran experiència
Albert Careta
Exalumne d'Infermeria

Em vaig apuntar al programa de mentoratge a principi de curs perquè sé prou bé com n'és d'important saber que pots comptar amb algú quan ets lluny de casa. De fet, ho vaig agrair molt quan vaig ser a Dinamarca fent el meu Erasmus. Així doncs, aquest curs he fet de mentor de dues estudiants belgues, la Noemi i la Lauren, que han vingut a UManresa a fer la seva estada internacional.

 

Totes dues estudien Infermeria, com jo. Des que han arribat, les he acompanyat a apuntar-se al gimnàs, les he ajudat a buscar allotjament o els he donat un cop de mà amb l'idioma a l'hora de fer algun treball. També les he portat a fer una mica de turisme i les he posat en contacte amb altres estudiants internacionals que també estan d'Erasmus a UManresa. I és que, en aquests casos, fer xarxa és essencial!

 

Durant els darrers mesos, hem fet força coses plegats, però, més enllà de les activitats, l'interessant de debò són les converses que hem tingut, que ens han permès conèixer-nos i aprendre un munt de coses sobre la nostra futura professió: la infermeria. Sembla mentida però tot i ser països relativament propers, dins de la mateixa Unió Europea, hem descobert que la realitat de la infermeria a Catalunya i a Bèlgica és molt diferent, que els nostres sistemes de salut també són molt diferents.

Si hagués de resumir la meva experiència com a estudiant mentor internacional, diria que és una qüestió de temps: temps per dedicar als altres, temps per créixer tu mateix ajudant els altres, temps per descobrir el teu país, la teva professió des d'una nova perspectiva. Temps a canvi de satisfacció i creixement. Una gran experiència.

Si vols més informació sobre el programa de mentoratge d'UManresa, posa't en contacte amb l'oficina de Relacions Internacionals.

Programa de mentoratge d'estudiants internacionals