El que més m’agrada dels estudis d’ADE són els coneixements que puc aplicar en el dia a dia de l’empresa familiar.
Ferran Hernàndez
Estudiant d'ADE i pilot de motos

Per què decideixes estudiar ADE? 
Em va costar treure'm el Batxillerat, perquè em va coincidir amb dos anys seguits de moltes competicions de motociclisme i havia de viatjar molt. Però després vaig treure una molt bona nota a la selectivitat i vaig decidir estudiar un grau. La primera intenció era fer una enginyeria mecànica, però vaig adonar-me que això demanava moltes hores d'estudi i no me'n vaig veure capaç. La meva família té una empresa de construcció vinculada a les assegurances i ja fa dos anys que hi vaig començar a treballar. M'agrada la feina i per això vaig optar pel grau en ADE, per preparar-me per continuar a l'empresa. A la meva família sempre hem pensat que la vida de l'esportista és molt curta i que és important tenir estudis per si a més, per alguna cosa, s'acaba abans d'hora.  

 

I de totes les opcions per estudiar ADE, per què optes per UManresa? 
Bàsicament per la proximitat. Estudiar a Manresa sent de Castellnou de Bages em permet seguir les classes, treballar i continuar entrenant. M'agradaven molt les instal·lacions, que coneixia de les visites que havia fet a la universitat amb el fisioterapeuta Carles Munné, però ara que he començat estic també molt content del nivell del professorat. 

 

Com és el dia a dia d'un esportista d'elit a la universitat? Com t'organitzes? 
Em llevo molt d'hora, entre les 6 i les 7 del matí. Vaig a treballar fins al migdia, començo classes a les 15h i fins a les 20h i quan acabo vaig al gimnàs. Els dimecres dedico el matí o la tarda als entrenaments i també tot el cap de setmana. Entreno a Alcarràs, a Calafat, a Castellolí o a València, depèn. La veritat és que m'esperava que els estudis fossin una mica més fàcils. S'ha d'apretar i estudiar online no ho fa més fàcil. Aquest any, que no competeixo, ho puc compaginar bé, però serà més difícil quan torni a tenir curses. De tota manera, si he d'estar més anys estudiant, tampoc em farà res. He hagut d'aprendre a organitzar-me el temps i fer les activitats o deixar-les molt preparades per lliurar-les dins dels terminis.  

 

Ferran Hernandez

 

Què és el que més t'està agradant dels estudis?
El que més m'agraden són assignatures pràctiques, com eines TIC. Veig que hi ha assignatures que són més teòriques que segurament em serviran en el futur, però a mi m'estan agradant molt les que puc aplicar en el meu dia a dia a la feina. De fet, ja he utilitzat alguns d'aquests coneixements a l'empresa familiar. El que més em costa són les assignatures en què haig de memoritzar, com dret.

 

Quins són els teus objectius en el món de l'esport i en el món de l'empresa?  
A mi m'agradaria ser campió del món de Moto GP o de SBK. Fa un any ho veia possible, però la CoViD-19 ho ha canviat tot. He hagut de parar de competir. Pel que fa a l'empresa, el meu objectiu principal és poder jubilar molt d'hora la meva mare. La nostra és una feina de 24 hores/365 dies l'any i ella ha treballat molt i es mereix poder parar. M'agradaria acabar el grau per estar preparat per poder fer-me càrrec de l'empresa.  

 

Trobes alguna relació entre les curses i la carrera universitària? 
Sí, i tant. En els dos casos t'estàs preparant sempre per a alguna cosa: o per guanyar una cursa o per fer un examen.

Si vols més informació sobre el grau en ADE, omple el següent formulari:

contacta ara