La Jornada anual del Dia Europeu de la Logopèdia dedicada a les alteracions en la lectoescriptura d’UManresa tindrà un format online

El grau interuniversitari en Logopèdia que imparteixen la UOC i la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la UVic-UCC commemorarà un any més el Dia Europeu de la Logopèdia amb una Jornada dedicada a les alteracions en la lectoescriptura. En aquesta ocasió, la jornada se celebrarà en dues dates, el 16 i el 17 d’octubre, i a causa de la situació derivada de la pandèmia de la CoViD-19 tindrà un format online. 

La jornada abordarà els trastorns en la lectura i l’escriptura a partir d’una conferència i ponències i s’adreça a logopedes, estudiants de logopèdia i qualsevol persona interessada en la temàtica. La conferència que inaugurarà l’activitat anirà a càrrec de Llorenç Andreu, doctor en Ciència Cognitiva i Llenguatge, Mestre d’Educació Primària i Psicopedagog, i tractarà sobre la relació entre el trastorn de desenvolupament del llenguatge oral i els trastorns de lectura i escriptura. 

Les ponències es dedicaran a la presentació d’experiències d’abordatge logopèdic de la lectoescriptura, a l’adaptació de programes i ajudes tècniques a les persones amb dificultas de lectura i escriptura, a la intervenció logopèdica de la dislèxia en les primeres etapes, al mètode Ubiding per a la detecció precoç de les dificultats lectores i al treball amb famílies. Les ponències aniran a càrrec de la pedagoga terapèutica, Carmen Martín, la llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació, Sandra López, la mestra d’Educació Especial, Montse Pedra, i la Psicòloga i Màster en Logopèdia i Neuropsicologia, Cristina Luna.  

La Jornada anual del Dia Europeu de la Logopèdia dedicada a les alteracions en la lectoescriptura d’UManresa tindrà un format online