Jornada Salut dels Músics

 

En aquesta edició la jornada s’ubica a l’ESMUC, a Barcelona, que ens acull a l’aula d’Orquestra amb molta il•lusió perquè aquest espai de trobada, de reflexió i formació sigui molt útil per a totes les persones assistents. Els organitzadors hem preparat un programa per aprofundir, des de diferents aspectes, com afrontar i superar la por escènica que pot sorgir en professionals que treballen davant del públic. També farem un taller pràctic d’acústica de recintes on podrem aprendre mesures assequibles per adequar els locals d’assaig o sales d’estudi i reduir la pressió sonora en benefici dels músics.

 

Volem agrair la incorporació de grans entitats que col•laboren amb la jornada com són: Cases de la Música, OBC – Auditori, Gran Teatre del Liceu, Festival de Peralada, Acadèmia Catalana de la Música, Associació de Músics de Jazz i Música Moderna, i l’Institut de Fisiologia i Medicina de l'Art.

 

Destinataris

Totes les persones que dediquen la seva professió a les arts escèniques: músics; cantants, de qualsevol modalitat; actors; professors de música i cant; professionals de la salut de les arts escèniques; tècnics de prevenció de riscos laborals; delegats de prevenció; estudiants de ciències de la salut i de música; empresaris i treballadors dels sectors de l’oci i de la música; mestres; professors; locutors; periodistes i de manera general totes les persones que han de treballar de cara al públic.

 

Dia

28 de maig de 2018, de 8:45 a 14:30 h

 

Lloc

ESMUC - Escola Superior de Música de Catalunya
Sala d’Orquestra Padilla, 155 Edifici L'Auditori
08013 Barcelona

 

Preu

Preu jornada: 30 euros (places limitades).
El preu de la jornada és reduït (20 euros) per a estudiants del Taller de Músics, l’Esmuc, UManresa-FUB i empreses associades a Mútua Intercomarcal.

programa

 

8:30 - 8:45 Inscripcions - lliurament material.

 

8:45 - 9:00 Benvinguda i presentació.

 

  • Josep Borràs, director de l’Esmuc.
  • Valentí Martínez, director general de la Fundació Universitària del Bages.
  • Enric González, director general de la Mútua Intercomarcal.

 

9:00 - 10:00 Taller “Introducció a l'entrenament del Ninja per combatre la por escènica” a càrrec de Jonathan Camps, professor de l'ESMUC.

 

10:00 - 10:30 Taller “Acústica de recintes a nivell d’usuari” a càrrec d’Enric Guaus, professor de l'ESMUC i membre del Grup de Recerca "Investigació i Creació Musicals" de l'ESMUC.

 

10:30 - 11:00 Descans i Esmorzar.

 

11:00 - 12:45 Taller “Gaudir i no patir com a músic” a càrrec de Betlem Gomila.

 

12:45 - 14:15 Taller “Música, silenci, cos i interioritat” a càrrec de Natxo Tarrés i Santi Serratosa.

Inscripcions online

tallers

Introducció a l'entrenament del ninja per combatre la por escènica

A càrrec de Jonathan Camps, professor de l'ESMUC.

Introducció al concepte de la por escènica i a tots els aspectes cognitius, psicològics, emocionals i físics que intervenen en aquest procés inhibidor per tal d’obrir la consciència al potencial dels recursos que tenim i que sovint desconeixem que tenim per viure en plenitud a l’escenari. Experimentar el màxim potencial dels propis recursos per tal de poder ser la millor versió d’un mateix. Transformar l’estress escènic i la por escènica en elements potenciadors.

Per fer aquest taller es pot portar l’instrument.

Acústica de recintes a nivell d'usuari

A càrrec d’Enric Guaus, professor de l'ESMUC i membre del Grup de Recerca "Investigació i Creació Musicals" de l'ESMUC.

En aquest petit taller es presentarà una serie de consells pràctics per la millora de l'acústica de l'espai domèstic destinat a l'assaig musical. Aquests consells es separen en solucions que afecten el confort acústic interior i els que afecten les vivendes veïnes. Lluny de voler ser una sessió d'enginyeria, s'explicaran els conceptes bàsics per entendre les solucions plantejades i poder deduir solucions en situacions noves acústicament problemàtiques.

Gaudir i no patir com a músic

A càrrec de Betlem Gomila.

S'observarà com els aspectes psicocorporals intervenen en la interpretació i es veurà la necessitat d'observar l'artista de forma integral (connexió cos-emoció-ment) per a que pugui desenvolupar la seva tasca de manera saludable. Es treballarà sobre l’aparició de pors o ansietat, observant que formen part de la condició humana però poden ser transformades en vivències més favorables oferint eines pràctiques que ens ajudin.

Música, silenci, cos i interioritat

A càrrec de Natxo Tarrés i Santi Serratosa.

A través d’una sessió de percussió-corporal, música i silencis cercarem mirades que ens ajudaran a tenir més informació de nosaltres mateixos. El cos és una gran porta. Ens connecta amb l’ara. Des de l’acció i la connexió amb l’ara ens permetem mirar-nos d’una altra manera. Practicarem amb eines senzilles que ens aporten una altra perspectiva. Des de la dimensió interior obrint-nos al món.

per a més infomació

 

Centre Internacional de Formació Contínua
Campus Manresa de la UVic-UCC
vinguda Universitària, 4-6
08242 Manresa
T. 93 875 73 48
infofc@umanresa.cat

 


organitzencol·labora

obc
auditori
Liceu
Festival Peralada
Acadèmica Catalana Música
Associació Músics
Cases de la Música
Institut de l'Art


patrocina

Gaes