Les connexions centren la setena edició del projecte AMIC per acostar l’art als centres educatius

La setena edició del projecte AMIC (Art, Mestres i Creació) es dedicarà a les connexions. AMIC és un projecte que promou la Taula d’Arts Visuals de la Catalunya Central amb la col·laboració del Centre d'Art Contemporani i Sostenibilitat El Forn de la Calç (Cacis), del Servei Educatiu del Bages i el grau en Mestre d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa de la UVic-UCC. L’objectiu d’AMiC és acostar diferents disciplines artístiques i llenguatges contemporanis a mestres i estudiants, de manera que el llenguatge audiovisual contemporani sigui una eina de treball de diferents àrees del currículum i amb la finalitat d’ampliar l’horitzó d’experiències i coneixements més enllà de la simple experiència estètica.  

En aquesta ocasió, i tenint en compte les circumstàncies derivades de la pandèmia, els organitzadors han escollit les connexions com a tema central. La intenció és que es posi en valor aquest concepte en un moment en el qual han sorgit noves formes de connexió i desconnexió i de maneres de relacionar-se per fer front a les crisis que afecten la societat, tant la de la CoViD-19 com la climàtica. Els organitzadors entenen que aquest concepte permet treballar connexions entre objectes i fenòmens; entre paraules, lletres, numeracions, sons...; entre persones, grups o comunitats; entre llocs (global, local, migracions, turisme, canvi climàtic); entre personatges; entre éssers vius; o entre cultures. La inspiració creativa a l’entorn de les connexions també pot sorgir del binomi virtual o físic o de les connexions comunicatives en comunitat per fer front a situacions complexes o nous reptes.  

 L’artista escollida per fer l’acompanyament de les activitats durant el curs 2020-2021 és Irma Marco (València, 1981), que donarà eines de treball al professorat. Marco és artista, investigadora i docent i els seus treballs posen en relació continguts que ja existeixen amb altres que són de nova creació.  

Les connexions centren la setena edició del projecte AMIC per acostar l’art als centres educatius