Setmana de la Universitat Saludable

del 8 al 12 d'abril de 2019

Programa d'activitats dirigides a la comunitat universitària d'UManresa. Participa i cuida't!

 

Activitat física nivell mig

Sessió d’activitat física d’intensitat mitjana. Durant la sessió es treballa el sistema cardiovascular per millorar la capacitat aeròbica, i el sistema musculoesquelètic, tant per millorar la força com la flexibilitat muscular. També s’incorporen activitats per millorar l’equilibri. Cal portar roba d’esport, tovallola i aigua.

>> Dilluns, 8 d'abril, a les 18.00, al gimnàs (FUB3)
>> Dimecres, 10 d'abril, a les 18.00, a l'aula 1_11 (CU+)

Inscriu-te [>]

 

Activitat física nivell intens

Sessió d’activitat física d’intensitat alta. S’adreça a persones ja iniciades i habituades a practicar exercici físic, que busquin un treball cardiovascular intens, així com activitats que generin reptes en el control del sistema musculosquelètic, i activitats de desenvolupament de la força de manera general. Cal portar roba d’esport, tovallola i aigua. A la planta de carrer de la FUB 3, hi ha un vestuari amb dutxes.

>> Dimarts, 9 d'abril, a les 14.00, al gimnàs (FUB3)
>> Divendres, 12 d'abril, a les 14.00, al gimnàs (FUB3)

Inscriu-te [>]

 

Taller de prevenció vocal. Aprèn a cuidar-te la veu.

El  taller es planteja des del servei de logopèdia de la Clínica Universitària amb l’objectiu d’oferir als participants un seguit d’estratègies per a millora les habilitats vocals i prevenir els trastorns de la veu. A partir del coneixement dels òrgans implicats en la producció de la veu i les seves funcions, es realitzaran pràctiques per al bon ús vocal.

>> Divendres, 12 d'abril, a les 9.30, a l'aula 1_11 (CU+)

Inscriu-te [>]

 

Taller de gestió de l’estrès

Es donaran idees bàsiques sobre què ens estressa en el nostre dia a dia i algunes pautes generals de com combatre-ho.

>> Dimarts, 9 d'abril, a les 15.00, a l'aula 113 (FUB1)
>> Dimecres, 10 d'abril, a les 10.30, a l'aula 113 (FUB1)

Inscriu-te [>]

 

Vols deixar de fumar?

Taller participatiu on es donaran estratègies per ajudar a deixar de fumar

>> Dimarts, 9 d'abril, a les 8.30 i a les 15.00 a l'aula 106 (FUB1)

Inscriu-te [>]

 

Mindful eating. Alimentació conscient.

En el nostre dia a dia, mengem molt ràpid per passar a la següent tasca de la nostra llista de coses a fer o bé per cobrir necessitats emocionals, més enllà de la nutrició. Posant atenció a l'acte de menjar i aprenent a reduir el nostre ritme quan mengem, gaudirem més dels nostres àpats i aprendrem a reconèixer la gana d'altres sensacions físiques que es confonen amb ella. Taller on es combinaran els coneixements teòrics amb pràctiques d'alimentació conscients.

>> Divendres, 12 d'abril de 2019, a les 12.30, a l'aula 117 (FUB1)

Inscriu-te [>]

 

≠Inequity

Com afecten les desigualtats socials a la salut? Juguem i aprenem quines desigualtats existeixen i com determinen la nostra salut.

>> Dilluns, 8 d'abril de 2019, a les 13, a l'aula 104 (FUB1)

Inscriu-te [>]

 

Crossfit a càrrec de room5 Crossfit

Activitat de treballs intervàlics a alta intensitat, començant amb un petit escalfament, treball de "Core", i per acabar una part final més dinàmica i intensa. A càrrec de ROOM5 CROSSFIT

>> Dijous, 11 d'abril de 2019, a les 13, a la Plaça Cívica

Inscriu-te [>]

 

Exposició: Podologia i Esport

L'exposició explica amb textos breus i fotografies quines funcions té el podòleg en l'atenció a esportistes: de tècnic, d'assessor, de consultor, d'especialista i de professional expert en les extremitats inferiors.

>> Durant tota la setmana al vestíbul de la CU+

 

Poma

 

Xerrada alimentació

L’alimentació és un punt clau per portar una vida sana, per tenir més energia, per sentir-se bé. Menjar de forma saludable et fa entrar en una roda de positivisme a la vida. A Cousalut i a Altius, en posem un nou objectiu: TRANSFORMAR VIDES!

Presentació del nou servei “Cousalut” a càrrec de Mercè Parcerisa i Aina Rabasa, dietista on s’aportaran dietes amb plats ja elaborats que trobareu al seu centre.

>> Dilluns, 8 d'abril de 2019, a les 21, al Centre Altius (c/Llibertat, 51 baixos, Manresa)

Inscriu-te [>]

 

Descobertes alimentàries

Aprèn a fer una compra saludable i econòmica. Vine a explorar tot el que pots comprar en un supermercat, que sigui econòmic, saludable i que et vingui molt de gust menjar. Et proposem una ruta de descobertes alimentàries amb la nostra nutricionista on descobreixis quins aliments i quines combinacions poden fer que el teu dia a dia sigui més saludable, econòmic i amb més bon gust. Sortiràs amb el dinar per emportar! Aforament limitat.

>> Dimecres, 10 d'abril de 2019, a les 13, a la botiga Llobet (c/ de la Font del Gat)

Inscripcions: al Punt d'informació de l'edifici (FUB1)

Preu: 5 euros

 

Batch Cooking Saludable

Dedica 1,5 hores a la setmana a cuinar, i prepara't una carmanyola per a cada dia de la setmana. Acceptes el repte? El xef de grup LLobet proposarà 6 -7 plats nutritius i saludables que només requereixen 90 minuts de feina el diumenge a la tarda perquè en gaudeixis tots els migdies entre setmana. Després de la seva demostració hi haurà un tast- dinar per a provar totes i cadascuna de les propostes presentades. 

>> Dijous, 11 d'abril de 2019, a les 13.30, a l'aula Diesa (FUB1)

Inscripcions: al Punt d'Informació de l'edifici FUB1

Preu: 5 euros

 

Altres activitats

Portes obertes a Cube Duo, Gimbe i Piscines Municipals i també matrícula gratuïta per a la comunitat universitària d'UManresa els dies 11 i 12 d'abril de 2019. 

Empreses col·laboradores

empreses setmana saludable