UManresa aposta per les energies renovables i instal•la plaques solars a la teulada de l’edifici principal

El passat mes de febrer han finalitzat les obres d’instal·lació de 303 panells solars fixes a la teulada de l’edifici principal d’UManresa – Fundació Universitària del Bages. La instal·lació ha suposat una inversió de 95.000 euros. Les plaques permetran subministrar un 26% de l’energia que consumeixen l’edifici principal (FUB1) i la Clínica Universitària, a banda d’estalviar les emissions de 44 tones de CO2 anuals. La instal·lació ha anat a càrrec de l’empresa Domini Ambiental.

L’estalvi d’emissions que permetrà aquesta instal·lació es correspon , per exemple, a l’equivalent emès anualment per 47 habitatges o 21 vehicles de combustió, o l’equivalent d’haver replantat 19Ha de bosc amb 7.897 arbres. Els panells que s’han instal·lat tenen una potència de 100kW i es calcula que produiran 154.000 kwh d’energia anuals. D’aquesta manera, la institució fa una posta per uns edificis més autosostenibles aprofitant les energies verdes i contribueix a la reducció d’emissions de CO2. Es calcula que la inversió en la instal·lació de les plaques s’amortitzarà en un termini de cinc anys i mig, un període que pot variar en funció del preu de l’energia.

Aquesta era una inversió programada per al curs 2020-2021, que havia de ser una realitat el passat mes de juny, però que s’ha vist endarrerida a causa de les restriccions derivades de la CoViD-19.

Domini ambiental és una empresa amb seu a Santpedor des de 2002 i que centra la seva activitat en el món de les energies renovables oferint solucions en productes i instal·lacions d’energia fotovoltaica, geotèrmia i aerotèrmia, entre d’altres.  Per Domini Ambiental, la instal·lació a l’edifici de la Fundació Universitària del Bages ha estat una bona oportunitat de col·laborar amb una entitat reconeguda  i amb la que comparteix un fort arrelament territorial. Per a l’empresa també és important poder participar en els projectes que encaren el futur apostant per la sostenibilitat i per un canvi de model energètic, alhora que és un bon aparador per demostrar la seva capacitació tècnica per dur a terme qualsevol instal·lació d’energies renovables.

 

UManresa aposta per les energies renovables i instal•la plaques solars a la teulada de l’edifici principal