Vés al contingut

Notícies

Imagen

Albert Espelt durant la seva intervenció a la Nit de la Recerca

UManresa dona a conèixer els avantatges d’estudiar els hàbits de salut dels joves a la Nit de la Recerca a Manresa

El responsable del Departament d’Epidemiologia i Metodologia de les Ciències Socials i de la Salut d’UManresa, Albert Espelt, va ser un dels investigadors que va intervenir aquest dimecres, 28 de setembre, en l’acte “Amb la recerca, fem ciutat”, una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Manresa, el Campus Manresa i l’Observatori de la Recerca de la Catalunya Central per donar a conèixer i posar en valor la recerca que es fa al territori. L’acte, que es va fer al Pati de l’Escorxador, entre els edificis FUB2 i FUB3 – UEmpresa, comptava amb la col·laboració de l’Escola Superior Politècnica d’Enginyeria de Manresa, Eurecat, UManresa, la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa, Althaia, l’Institut Català de la Salut de la Catalunya Central i Sant Andreu Salut. Espelt hi va parlar del projecte DESKcohort, una iniciativa que estudia els hàbits de salut en joves d’entre 12 i 18 anys de la Catalunya Central. Segons l’investigador d’UManresa, seguir els hàbits de salut dels joves és “imprescindible per poder intervenir en els mals hàbits quan encara som a temps de modificar-los, perquè quan s’arriba a l’edat adulta, ja no és possible”. 

En l’acte també hi van intervenir altres investigadors de totes les entitats i institucions que hi participaven. Des d’Eurecat es va parlar de la recerca aplicada i de la innovació en desinfecció davant la covid-19; Althaia hi va presentar un estudi sobre els efectes de la natació de resistència en les quatre cavitats cardíaques; Sant Andreu Salut va parlar del programa cuidador expert destinat a tenir cura de persones que tenen a càrrec familiars amb demència; l’ICS de la Catalunya Central va explicar un projecte que ha desenvolupat una app per a pacients i una plataforma web adreçada a persones amb covid persistent; i finalment, des de l’EPSEM-UPC es va explicar la relació i col·laboració entre els mons de l’enginyeria i de la medicina.

23 grups de recerca i 316 investigadors

L’acte es va aprofitar per presentar les dades més rellevants de la recerca al territori recollides per l’Observatori de la Recerca de la Catalunya Central. Entre les dades destaquen els 23 grups de recerca que hi ha en funcionament i en els quals intervenen 316 investigadors. Segons les dades, aquesta activitat d’investigació genera un moviment de nou milions d’euros, el desenvolupament de 7 doctorats industrials, 134 contractes de transferència tecnològica i 251 publicacions científiques. Partint de totes aquestes xifres, l’Observatori conclou que, en el cas de Manresa, es pot parlar d’un sistema científic en expansió. 

A més d’aquest acte central emmarcat en la Nit de la Recerca, ahir es va dur a terme també l’activitat Laboratoris oberts, que va permetre visitar el túnel de vent de la UPC a Manresa i el Centre d’Innovació en Simulació d’UManresa, el CISARC. La mateixa tarda es va fer un “Cafè amb la recerca” adreçat a empreses que es va centrar en la investigació per a la salut a mida i que es va fer a les instal·lacions de la BCUM.
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna pregunta, nosaltres tenim la resposta

Contacte