El Racó del Milu dona a conèixer a l’estudiantat d’Educació Infantil les possibilitats de la teràpia assistida amb animals en l’educació
Dues psicòlogues expertes en teràpia animal d’El Racó de Milu han entrat a les aules del Grau en Mestre d’Educació Infantil d’UManresa per acostar a les futures mestres les possibilitats que ofereix la teràpia animal en el món educatiu. El Racó de Milu és una entitat que treballa, entre d’altres, la teràpia assistida amb animals, especialment en col·lectius amb necessitats especials. En l’àmbit educatiu, aquest tipus de teràpia pot ser útil per minimitzar els efectes dels desajustos emocionals. Les dues psicòlogues van presentar a les estudiants diferents exemples de casos reals d’èxit en la millora de les capacitats emocionals, físiques cognitives i socials. La teràpia consisteix a incorporar gossos, i també gats, com a acompanyament terapèutic.
El Racó del Milu ha desenvolupat, en els darrers 15 anys, més de 200 programes que han arribat a col·lectius de persones amb problemes de salut mental, amb víctimes de violència de gènere, joves amb risc d’exclusió social, persones que estan recloses en centres penitenciaris, activitats per lluitar contra l’assetjament escolar o persones amb trastorns alimentaris o drogodependents. Les teràpies es basen en la interacció i el vincle entre la persona i un animal que ha estat ensinistrat per assolir objectius terapèutics.
La sessió que van oferir a les estudiants de Mestre en Educació Infantil es va completar amb una dinàmica compartida entre gossos i estudiants voluntàries.