UManresa programa per primera vegada formació per a persones investigadores que vulguin treure rendiment a l’anàlisi de dades i millorar la redacció d’articles científics
El Centre Internacional de Formació Contínua – UManresa i el Departament d'Epidemiologia i Saltu Pública han dissenyat per primera vegada una oferta de cursos adreçada a persones que volen millorar els continguts i la divulgació de la seva recerca. Es tracta de formacions adreçades a persones que estudien màsters, que fan el doctorat o que treballen en recerca. L’objectiu dels cursos és que millorin les competències en l’anàlisi de bases de dades, per una banda, i que aprenguin a fer una bona comunicació d’estudis d’investigació quan hagin de redactar un article científic.
El primer dels cursos és una formació de Disseny i anàlisi de dades que s’impartirà durant el mes de juny. Anirà a càrrec del cap del Departament d’Epidemiologia Salut Pública de la UVic-UCC, amb seu al campus Manresa, Albert Espelt Hernàndez, i de la membre del mateix departament, Tivy Baron Garcia. Tots dos són experts en l’anàlisi de variables d’interès de bases de dades.
El segon dels cursos es dedicarà a Com redactar un article científic. Es tracta d’una formació durant la qual es parlarà dels formats dels articles científics, de com preparar l’article original, com generar el primer manuscrits i els aspectes ètics en la redacció dels articles científics. En aquest cas, la formació anirà a càrrec de dos experts, Maria José López Medina i Esteve Fernández Muñoz. La primera és Doctora en Salut Pública i Metodologia de la Investigació biomèdica i és autora de més d’un centenar d’articles científics. Fernández Muñoz va dirigir la revista Gaceta Sanitaria, és autor de més de 400 articles científics i ha impartit més d’una cinquantena de formacions sobre escriptura científica. A més d’aquesta experiència, és doctor en Epidemiologia i Prevenció del Càncer de l’Institut Català d’Oncologia.