La UVic-UCC tindrà un programa de doctorat en Ciències de l'Esport i del Moviment Humà el curs que ve

La UVic-UCC oferirà, a partir del curs que ve un nou programa de doctorat en Ciències de l'Esport i del Moviment Humà, que oferirà deu places anuals per desenvolupar tesis en un àmbit que els darrers temps ha assolit una activitat de recerca rellevant. El desembre passat l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) va verificar de forma definitiva el nou programa, el desè de l'Escola de Doctorat. El programa comptarà amb tres línies de recerca: Rendiment esportiu, Activitat física i salut, i Esport, societat i educació. Es tracta d'un programa de doctorat impulsat per diferents grups de recerca de la Universitat:Sport Performance Analysis Research Group (SPARG), el Grup de Recerca en Esport i Activitat Física (GREAF), el Grup de Recerca en Educació Fisica (GREF) i el Grup de Recerca i Innovació en Podologia, Biomecànica, Fisioteràpia i Exercici Terapèutic (GRIBIPOFET).

El programa de doctorat en Ciències del Moviment Humà i de l'Esport formarà investigadors i investigadores competents per dissenyar, desenvolupar i gestionar projectes de recerca en àmbits de les Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, concretament en els àmbits d'especialització de la salut i el moviment humà, el rendiment esportiu, la gestió econòmica i social de l'esport, i l'educació física. A banda de l'impuls a la recerca inherent a la realització de tesis doctorals, aquesta proposta formativa també vol contribuir a consolidar la programació de titulacions de grau i màster existents a la Universitat, en l'àmbit de les ciències socials (Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport, i Mestre d'Educació Primària menció d'Educació Física) i Ciències de la Salut (Fisioteràpia i Podologia).

Amb l'obtenció del seu desè programa de doctorat, la UVic-UCC completa un mapa amb el qual es cobreixen bona part de les àrees rellevants pel que fa a la recerca i la docència de la institució. Aquesta fita, a més, coincideix pràcticament amb el desè aniversari de la creació de l'Escola de Doctorat i de la implementació de la normativa vigent pel que fa al desenvolupament d'aquest tipus d'estudis.

La UVic-UCC tindrà un programa de doctorat en Ciències de l'Esport i del Moviment Humà el curs que ve