Vés al contingut

Blog UManresa

Imagen

Una infermera amb un grup d'escolars

La infermeria escolar, una eina vital per a la transformació social i el desenvolupament sostenible

26/02/2024
En la societat actual, la salut i el benestar dels estudiants s'han convertit en temes prioritaris en l'àmbit educatiu. En aquest sentit, la infermeria en l’àmbit escolar i els programes de salut juguen un paper essencial en la promoció d'estils de vida saludables i la prevenció de malalties entre (...)

Imagen

Treballadora amb vel

L'ús d'indumentària religiosa a l'administració: què en diu la justícia europea?

12/02/2024
L'existència de simbologia religiosa a l'Administració ha estat sempre un tema polèmic i mediàtic als països occidentals d'ideologia liberal, en la qual existeix la noció de la neutralitat religiosa de l'Estat. A aquest debat se n'hi pot afegir un altre, no menys debatut i amb el qual guarda una (...)

Imagen

Una nena amb un tornavís

Sis maneres d'acostar les nenes a la ciència

09/02/2024
Sembla ser que el gènere femení, en general, té un problema amb la ciència i un problema encara més gran amb l’enginyeria o les matemàtiques, una mala relació que s’inicia ja des que som ben petites. És difícil lluitar amb un entorn que tendeix a diferenciar els rols de nenes i nens, inclús des d (...)

Imagen

Formació de futurs fisioterapeutes a UManresa

El fisioterapeuta en l'atenció primària, una oportunitat per ser agent de salut comunitària

08/02/2024
Fa poc més d'un any que 350 fisioterapeutes es van incorporar als Centres d'Atenció Primària (CAPs) de Catalunya. Aquesta incorporació és notable, ja que fins a la data, aquesta figura no era present a l'atenció primària. Aquesta incorporació fa que aquests professionals puguin anar més enllà de l (...)

Imagen

L'estigma del càncer

31/01/2024
El càncer ha estat, històricament, una malaltia estigmatitzada que s'associa a la mort i al patiment. En algunes societats, fins i tot ha estat percebuda erròniament com un càstig. És per això que és necessari actuar en els àmbits de l'educació i la sensibilització pública per corregir aquestes (...)

Imagen

Classe de l'Escola d'Idiomes d'UManresa

Dominar l'anglès obre portes a oportunitats laborals

25/01/2024
En el món actual, altament competitiu i globalitzat, la capacitat de comunicar-se eficaçment en anglès és més que una habilitat: és una necessitat. Enfrontar-se al mercat laboral sense aquesta eina pot ser un gran desavantatge. Però, què passaria si et diguéssim que pots superar aquest obstacle de (...)

Imagen

Il·lustració de Marta Genís per al conte Abacada, guanyador del Premi de Narrativa Jove Josep Maria Aloy

Contes guanyadors del Premi de Narrativa Jove Josep Maria Aloy

17/01/2024
Il·lustració de Marta Genís "Abacada" - Primer Premi de Narrativa Jove Josep Maria Aloy 2023 Robert Canet i Torres La meva vida, com totes, va començar amb un naixement. De fet, no sé pas si vaig ser fruit d’una feina a corre-cuita o d’una reflexió profunda sobre si havia de venir en aquest món o no (...)

Imagen

Entenent la depressió: una mirada profunda a una patologia complexa

09/01/2024
La depressió és un trastorn en el qual predomina l'emoció de la tristesa. És un trastorn molt complex, ja que té graus tan diversos que es fa complicat establir diagnòstics de manera clara. A aquesta complexitat cal afegir-hi l'aspecte subjectiu de la patologia. El diagnòstic de la depressió es fa a (...)

Imagen

Top posts UManresa: els més vistos del 2023

19/12/2023
L'any 2023 arriba al seu final. Tots nosaltres el recordarem per alguna circumstància o fet assenyalat que ens haurà succeït dins d'aquests 365 dies. Paral·lelament a la història personal de cadascú, tots nosaltres, tots els que estem vinculats a UManresa, haurem format part de la història col (...)

Imagen

Esteve Pintó

Entrevista a Esteve Pintó, president de la PIMEC Catalunya Central: “Apostem per una fiscalitat que acompanyi l’emprenedoria amb ordenances alineades amb el desenvolupament econòmic i la creació d’ocupació"

19/12/2023
Esteve Pintó i Bascompte és president de la PIMEC Catalunya Central i conseller delegat al grup Aquacenter, resultat de la unió de les empreses familiars, amb l’objectiu de desenvolupar i proveir solucions encaminades a un ús eficient de l’energia i un millor aprofitament dels recursos naturals (...)

Imagen

4 factors personals que intervenen en l’aprenentatge d’idiomes

18/12/2023
L’aprenentatge d’una llengua estrangera és una de les habilitats més complexes d’adquirir en un context d’aprenentatge formal. Arribar a dominar un segon idioma és un repte generalitzat i compartit per la gran majoria de població. L’assistència a cursos contribueix molt positivament a l’adquisició (...)

Imagen

Treball amb espessidors

El rol dels espessidors en la gestió de la disfàgia orofaríngia

11/12/2023
El 12 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Disfàgia amb el propòsit de realitzar una campanya mundial de conscienciació, dirigida tant als professionals de la salut com al públic general, per augmentar el coneixement sobre la deglució normal i els seus trastorns, les seves causes, detecció (...)

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte