Vés al contingut

Blog UManresa

Imagen

Teràpia de fisioteràpia amb un pacient

Millora de la rehabilitació en pacients amb heminegligència post-ictus

11/07/2024
L’ictus, també conegut com a accident cerebrovascular (ACV), és una emergència mèdica greu que ocorre quan el flux sanguini cap a una part del cervell s'interromp, causant danys permanents per falta d'oxigen i nutrients. Aquesta condició és una de les principals causes de discapacitat neurològica a (...)

Imagen

Ets docent? T’expliquem tot el que necessites saber sobre la competència en llengües estrangeres

01/07/2024
El Decret 91/2024, publicat pel DOGC el passat mes de maig, ha introduït importants canvis en els requisits de competència lingüística per als docents de nova incorporació en els ensenyaments obligatoris i el batxillerat. Aquest article t'explica tot el que necessites saber sobre aquests nous (...)

Imagen

cures pal·liatives

Maria Teresa Pujol i Xavier Busquet: 30 anys parlant de la mort a les aules d’infermeria

26/06/2024
Maria Teresa Pujol, infermera en diversos serveis d'oncologia (Sant Andreu Salut i Althaia), i Xavier Busquet, metge de cures pal·liatives, formen part de la història dels estudis d’Infermeria a Manresa. Van començar a impartir-hi classe fa 30 anys, quan es va posar en marxa la diplomatura d (...)

Imagen

Evolució del comerç electrònic: e-commerce tradicional vs. dropshipping

21/06/2024
Les compres en línia han revolucionat el mercat global, creixent exponencialment fins a arribar als 5,2 trilions de dòlars el 2023. Aquesta transformació ha estat accelerada per la pandèmia de COVID-19 i ha introduït models innovadors com el dropshipping. A Europa, el comerç electrònic va créixer un (...)
Sis consells per mantenir el teu nivell d’anglès durant l’estiu

Imagen

MAyala dt., 11/06/2024 - 16:36
Has estat treballant de valent durant tot el curs, has aconseguit superar els exàmens i ara tens per davant unes llargues vacances per gaudir d’un merescut descans…! Vols començar el nou curs sense haver perdut la fluïdesa en anglès que has assolit? Aprofita les vacances per mantenir els teus (...)
Off

Imagen

desenvolupament motriu

Importància del moviment en la maduració neuromotriu dels infants

05/06/2024
Des que naixem fins que podem moure’ns amb independència funcional s’esdevenen molts canvis a nivell maduratiu. El cervell, que neix amb milions i milions de neurones, ha de crear la seva xarxa cerebral. Això significa que ha de construir les diferents connexions neurològiques que ens permetran anar (...)

Imagen

Simulacre d'emergències del Màster en Emergències Extrahospitalàries d'UManresa

Emergències i atenció sanitària en situacions tàctiques: un enfocament TECC

27/05/2024
Tactical Emergency Casualty Care (TECC) és un mètode avançat de cura d’emergències dissenyat específicament per a situacions tàctiques i de risc actiu. Aquest enfocament és essencial per a incidents com tiroteigs actius, explosions o altres esdeveniments perillosos, on la seguretat del pacient i del (...)

Imagen

Ignasi Llobet, director general del Grup Llobet

Entrevista a Ignasi Llobet, director general de Grup Llobet: "Sentir l'empresa com una segona família"

23/05/2024
El grup Llobet té una implantació de 41 botigues a través de supermercats Llobet, Arpellot i Llobet 1923, localitzades a les comarques del Bages, Moianès, Berguedà, Solsonès, Lluçanès i Anoia. Les botigues reben la majoria del producte de venda a través d’un magatzem central situat a la Carretera de (...)

Imagen

liliana arroyo

Liliana Arroyo: "Ens cal forjar nous rols i noves professions, persones que puguin encapçalar la transformació digital"

21/05/2024
Liliana Arroyo Moliner, directora general de Societat Digital, va participar a UManresa en una jornada organitzada pels estudis de Grau en Gestió de la Societat Digital de la Facultat de Ciències Socials de Manresa per reflexionar sobre els drets digitals, l'autonomia digital al llarg de la vida i (...)

Imagen

El paper de la logopèdia en la reassignació de gènere: la feminització de la veu

15/05/2024
La veu és una eina fonamental de comunicació que dona suport als missatges i a l’expressió d’emocions i de la pròpia manera de ser i estar en el món. Per això, la veu és un tret essencial d’identitat que es va construint junt amb la imatge personal. Per això, quan una persona inicia un procés de (...)

Imagen

El paper crucial de la infermeria en l'era del canvi climàtic

10/05/2024
El canvi climàtic és un fenomen global provocat per l'augment de les emissions de gasos d'efecte hivernacle a l'atmosfera. Aquest augment provoca un increment de la temperatura mitjana de la Terra i altera els patrons climàtics del planeta. A escala global, influeix en molts àmbits, especialment en (...)

Imagen

Alumnes d'ADE durant una visita a Inoxforma per preparar el projecte

L’experiència transformadora (i rodona) d'UManresa i Inoxforma

29/04/2024
La interacció entre l'educació empresarial i la realitat industrial es manifesta de manera particularment notable en la recent experiència conjunta entre els estudis d’Empresa d’UManresa i l’empresa bagenca Inoxforma. Aquesta col·laboració ha proporcionat als estudiants d'Administració i Direcció d (...)

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte