Vés al contingut

Blog UManresa

Imagen

Imatge del Congrés Internacional de Ciència a l'Educació Infantil, Science since birth

Ciència des del néixer: un congrés per donar visibilitat a la ciència a l'educació infantil

29/05/2023
Des que neix, un infant intenta donar sentit al món que l’envolta. Als adults ens costa de veure, però nens i nenes, des de ben petits, fan ciència. No es la ciència que hem construït en l’imaginari adult, però és ciència. Ciència des del néixer. Aquest és el títol que duu el Congrés Internacional (...)

Imagen

cursos d'angles estiu

7 motius per fer un curs intensiu d’anglès

El mes de juliol acostuma a ser un bon moment per apuntar-se a un curs intensiu d’idiomes. Per què és una bona idea optar per aquesta modalitat formativa? En aquest post t’expliquem 7 motius per fer un curs intensiu d’anglès. 1. Resultats més ràpids El factor temps d’aquest tipus de curs és (...)

Imagen

Necessitem nous professionals per a un futur digital, equitatiu i sostenible

15/05/2023
Vivim en un món convuls, amb grans reptes de futur, que els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides han sistematitzat i concretat. La majoria desafien el model actual en termes socials, econòmics, polítics i educatius, bo i dibuixant un esdevenir ambiciós basat en els (...)

Imagen

Classe en format debat del grau en ADE d'UManresa

Hem anat a UManresa i et podem ajudar!

12/05/2023
En el marc de l'assignatura International Communication, l'estudiantat del grau en ADE de la Facultat de Ciències Socials de Manresa treballa les habilitats comunicatives en llengua anglesa. Un dels exercicis que han de fer en el marc de l'assignatura és escriure per al blog que duu el mateix títol (...)

Imagen

Imatge de la simulació d'un part a les aules del CISARC

Llevadores a les aules

05/05/2023
Avui, cinc de maig, se celebra el Dia Internacional de les Llevadores, una commemoració instaurada l’any 1991 per part de l’Organització de les Nacions Unides per posar de relleu la important funció que desenvolupen en la salut de les mares, nens i les famílies. Amb motiu d’aquesta commemoració (...)

Imagen

Foto de Mathias Reding

La noció de l'accident de treball i les responsabilitats legals de l'empresa

04/05/2023
El dia 28 d'abril es va commemorar el Dia Mundial de la Seguretat i la Salut en el Treball. Aquest és un bon moment per recordar breument quines responsabilitats legals poden derivar d’una contingència professional, és a dir, d’un accident de treball o d’una malaltia professional. Es tendeix a (...)

Imagen

Les empreses i la necessitat d’adaptar-se a les noves identitats de gènere

25/04/2023
Sóc de l'opinió que un dels trets més interessants i positius de de la societat actual és la seva diversitat. Les generacions de joves que han crescut en aquest entorn divers es caracteritzen, en la seva majoria, per la seva obertura a la inclusió, amb plena normalitat, de les persones, no tan sols (...)

Imagen

Sebastià Catllà

Entrevista a Sebastià Catllà, conseller delegat d'Oliva Torras: "Treball, esforç i sacrifici"

24/04/2023
Oliva Torras és un grup industrial metal·lúrgic de referència a la Catalunya Central que recentment ha superat els 75 anys de vida corporativa. Ens acostem al centre productiu, al camí de Rajadell, polígon del Pont Nou, on disposa d’unes instal·lacions de més de 30.000 m2 de capacitat per a la (...)

Imagen

Saint George’s Day

17/04/2023
Sabíeu que el dia de Sant Jordi, el 23 d’abril, també és el dia nacional d’Anglaterra? Sant Jordi és de el patró d’Anglaterra i el seu emblema, una creu vermella sobre un fons blanc, constitueix la bandera anglesa i forma part de la bandera britànica, la coneguda Union Jack. L’emblema de Sant Jordi (...)

Imagen

Treball de cooperació internacional en salut

Infermeria i cooperació internacional

13/04/2023
La salut és un pilar bàsic en el desenvolupament humà tant a nivell individual com col·lectiu i és als països en vies de desenvolupament on això es fa encara més evident. Per poder enfortir aquest pilar i respondre a les necessitats de salut en aquests països és necessari comprendre quines són les (...)

Imagen

hoquei herba

Com prevenir lesions a les cames en l'hoquei herba

28/03/2023
L’hoquei herba és un esport col·lectiu que es juga entre dos equips de deu jugadors i un porter. Es fa ús d’un stick amb el que s’intenta marcar gol a la porteria oposada passant-se una bola de dimensions reduïdes i de consistència alta. En aquesta entrada repassem les principals característiques de (...)

Imagen

odontologia i logopèdia

L’odontologia i la logopèdia, un tàndem necessari

24/03/2023
En els darrers anys s’han incorporat noves tècniques i materials que fan que l’ortodòncia estigui en constant moviment. És destacable la incorporació de la tecnologia digital que està revolucionant aquest camp, incorporant noves eines tecnològiques, la majoria d’aquestes encara en desenvolupament (...)

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte