Vés al contingut

Notícies

Imagen

Materialoteca, de l'Institut Escola Josep Maria Xandri, va guanyar la darrera edició del Premi La Ciència i els Infants

UManresa i CETIM creen un premi per incentivar l’enginyeria i la tecnologia en l’educació que se suma al Premi La Ciència i els Infants

UManresa i el Col·legi d’Enginyers Graduats i d’Enginyers Tècnics Industrials de la Catalunya Central (CETIM) han convocat la primera edició del Premi L’Enginyeria i els infants. El premi reconeixerà una proposta elaborada per mestres de centres educatius de la Catalunya Central que contribueixi a millorar el coneixement científico-tecnològic d’infants entre els 6 i els 12 anys. La convocatòria se suma al Premi La Ciència i els Infants, que enguany arriba a la cinquena edició i que es convoca amb la col·laboració d’ICL Iberia, el Parc de la Sèquia i el Consell Comarcal del Bages. En aquest cas, l’objectiu és dinamitzar l’educació científica a les aules d’infants fins als sis anys i, com en el cas del nou premi, millorar la qualitat de l’educació en l’àmbit de la ciència. Els centres que vulguin participar en qualsevol de les dues convocatòries han d’inscriure’s abans del 23 de desembre.

Dos premis perquè tothom hi guanyi

Les escoles i docents inscrits rebran assessorament per idear i construir una proposta de ciència que s’incorporarà a l’escola com a material. Al mateix temps, aquests professionals entraran en contacte amb les propostes que facin altres equips docents, que podran traslladar també als seus centres. A més, s’atorgaran tres premis dotats amb 600 euros en el cas del primer, 400 en el del segon, i de 200 per a un tercer. En tots els casos, aquesta dotació es destinarà a la compra de material educatiu de l’àmbit científic i tecnològic per a les escoles. Per això, segons la directora del grau en Mestre d’Educació Infantil, Montserrat Pedreira, amb aquests premis “tothom hi guanya”, perquè se’n beneficien tant els educadors, que reben formació, com els infants que estudien en aquestes escoles, que podran gaudir de noves propostes vinculades a l’educació científica i tecnològica.

En el cas del nou premi L’enginyeria i els infants, l’assessorament i formació que rebran els mestres anirà a càrrec de Sílvia Zurita i Món, Doctora en Química per la UB, docent i formadora de professorat en matèria d’innovació educativa en el camp de les ciències i de la tecnologia. Zurita ha participat en projectes europeus com l’Ingenious i el Go Lab i ha coordinat el grup de treball Roforesme. Actualment coordina el projecte Magnet i és docent del Màster en Formació del Professorat de la UPC.

Un premi per al territori

Totes dues convocatòries s’adrecen a mestres i equips de mestres de centres educatius de la Catalunya Central i estan limitades a 25 inscripcions. Els docents que s’hi inscriguin es comprometen a planificar i elaborar una proposta de l’àmbit de l’enginyeria o la tecnologia per al seu grup classe, en el cas del premi L’enginyeria i els infants, o bé una proposta de ciència en lliure elecció en el de La Ciència i els infants. La proposta s’haurà de documentar i concretar en  una fitxa bàsica seguint les indicacions que proporciona l’organització. També hauran d’assistir a tres sessions de formació virtuals per ajudar-los en l’elaboració de les propostes. Una persona en representació de cada equip haurà de presentar públicament la proposta en una matinal que es farà a l’edifici UEducació i que comptarà amb l’assistència d’infants vinculats als centres participants que les posaran a prova. 

El veredicte dels treballs guanyadors es donarà a conèixer el 20 de maig, en el decurs de l’acte de lliurament de premis. 
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte