Vés al contingut

Primera pedra FUB4

Imagen

simulació edifici fub4

Posem la primera pedra al nou edifici FUB4 - Educació

Fotografies de l'acte

Testimonis, experiències i vivències

Els grups de treball oferts per UMANRESA i el LAB0-6 em van obrir la porta al fascinant món de la pedagogia de les ciències.

Carme Montiel


UManresa_FUB possibilitadora d'una nova mirada vers l'educació capaç de respondre als reptes individuals i col.lectius del món d'avui , amb prou eines per a transformar-lo.

Carme Pallès


Per nosaltres la FUB ens ha donat l'oportunitat d'aprendre, de reflexionar, de compartir, de fer xarxa entre escoles, de posar les ciències en el món dels infants d'educació infantil, de saber el valor de les bones preguntes, d'observar, de planificar, de refer, de compartir amb l'equip i de fer pinya entre nosaltres. 

Gràcies per tot, endavant i felicitats per aquest nou projecte!

Sònia Casas Calsina
Escola Tecnos, Terrassa


Les formacions de UManresa-FUB m’han ajudat a reflexionar, m’han donat eines i han fet canviar el punt de vista per acompanyar els infants en la descoberta del medi que els envolta, com a biòloga de formació.

Anna Closes
Parc de la Sèquia


Els projectes d'infància de la nostra entitat, sobretot la Ludoteca Ludugurus i el centre obert Casal-Ot ens hem sentit vinculats de diverses formes:

Les participació dels infants en el Lab 0-6, on han pogut experimentar, crear i en definitiva.... CRÈIXER!

les xerrades del CFGS TEI i del grau d'educació infantil (tan a la FUB com en la visita als espais del centre obert Casal-Ot, ludoteca Ludugurus i JNA (Joves NUcli Antic), en definitiva.... FORMACIÓ I EDUCACIÓ!

Accions integradores i prova de jocs de taula, dins del cicle formatiu TEI on s'han pogut fer INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES entre l'alumnat que es forma i espais reals de treball 

Judit Farell
Creu Roja Manresa


La meva vinculació amb UManresa va iniciar en un moment que revisava les meves creences i mirada cap a l'educació que oferim als nostres infants. Poder-ne formar part m'ha donat la oportunitat de sentir-me coherent i sentir que puc aportar quelcom per obrir mirades. En definitiva, un regal!

Aloma Cuiné - CIFE UManresa


Com un petit niu
de vida, de sentiments, d'idees,
i d'ensomnis viscuts en amor i bona companya. 

Com una llar
plena de desitjos, d'amics, de saviesa
i d'experiència vestida de llums, d'ombres, i d'inèdits camins.

Com un amagatall
de jocs, de paraules, de provatures
i de secrets amb pell de canyella, de taronja i d'ametller florit.

Així vos sent i vos dóne les gràcies per haver-me acollit amb el cor ben obert, sempre.

Mari Carmen Díez Navarro


Per nosaltres la FUB és l'escola dels grans. La millor manera de trobar la resposta a la pregunta que es varen qüestionar aquests alumnes va ser venir-la a descobrir. Aprenentatge, reptes, descobertes, entusiasme... 

P5 Alumnes de l'Escola Catalunya Navarcles

Laura Escalé


L’actuació d’aquest últim curs passat ha estat la de la descoberta de les plantes a l’aula i el coneixement de com tenir-ne cura. Les hem observat, olorat, manipulat, mesurat, dibuixat... En definitiva, hem après a que ens agradin més i a valorar la seva importància en el nostre entorn proper.
Gràcies a la vostra ajuda, futurs mestres, ho hem pogut fer possible.
Seguirem cuidant el nostre planeta!

Escola Muntanya del Drac


Des de l'escola FEDAC Súria volem destacar les sessions que hem compartit amb el Lab sobre rodes amb els i les alumnes del primer i segon cicle d'educació infantil. Això ens ha suposat complementar i enriquir les experiències científiques, manipulatives, experimentals i vivencials que engloba la nostra metodologia de treball. Gràcies Lab 06 per apropar la ciència als nostres infants! 

Escola FEDAC (Súria)


Conferència inaugural a Manresa de les XVII Jornades d’escola rural “La Pedagogia de l’escola rural: del passat al futur” a càrrec de la Dra. Pilar Benejam. El GIER (Grup Interuniversitari d’Escola Rural) uneix cada curs estudiants i professorat dels Graus de Mestres de les Universitats Catalanes amb motiu de conèixer l’escola rural.

Conxa Tarrés
Grup Interuniversitari d’Escola Rural


Els camins que impulsa el coneixement són múltiples, múltiples formes de conèixer, múltiples formes de descobrir el món i múltiples maneres d’impulsar la creativitat. Aquestes són les coses que m’han marcat del nostre Grau en Educació Infantil d’Umanresa i del Lab 0_6: Centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats. I amb aquest afany intentem impulsar que totes les nenes i nens puguin gaudir de la descoberta i l’aprenentatge de manera  intensa, solidària i amb la mirada posada cap al futur.

Gabriel Lemkow
Professor del grau en Mestre d'Educació Infantil d'UManresa

Imagen

collage fub4

 

ICL Iberia col·labora amb el Lab-6 de la UManresa des del 2016. compartint coneixements geològics i miners, i proporcionant els seus minerals extrets. També ha establert una comissió pedagògica que  desenvolupa el contingut d'aquesta iniciativa per apropar la ciència als infants en edats primerenques.

Al llarg de tots els anys de col·laboració, ICL Iberia ha pogut copsar la importància d’aquest projecte fet realitat. Hem pogut acostar el Lab 0_6 a les escoles dels municipis miners i també participa en el Premi a la ciència per a mestres, que es basa en propostes pedagògiques per fer la ciència atractiva per als nens més petits.

Desitgem molts anys d’èxits i de desenvolupament en aquesta aposta inèdita que ha estat rebuda amb molt d’entusiasme per part del grup multinacional ICL.

Carles Aleman, president d’ICL Iberia


EQUIP, IL.LUSIÓ i APRENENTATGE, serien les 3 paraules que per a mi defineixen millor la meva vinculació amb la FUB. Ha estat una relació enriquidora i plena, que m’ha aportat grates experiències tant a nivell personal com professional. Espero que aquesta nova aposta sigui del tot pròspera i vagi ampliant encara més les projeccions dels estudis d’Educació Infantil. Sou imparables!!!

Imma Brugarolas


Havia defensat la meva tesi doctoral el 6 de juny del 2012 i tot va ser seguit. Vaig assabentar-me de la possibilitat de treballar com a professora en la FUB en la mateixa setmana, exactament el 4 de juny. Fins al dia 7 no vaig enviar el CV. Al 11, vaig tenir la primera entrevista amb Montse i vaig començar en la FUB en el setembre del 2012, curs 2012-2013. Vaig tutoritzar els primers TFGs d’Educació infantil. Encara gaudeixo de treballar en aquesta Universitat que es fa cada vegada més gran. Me’n alegro i en estic orgullosa. Gràcies a la Direcció i a tot l’Equip que m’ha acompanyat fins ara. Espero seguir amb vosaltres uns quants anys encara i gaudir plenament d’aquest nou edifici. Moltes gràcies. Us estimo!

Jannick Niort


Des de l'escola La Serreta celebrem que al grau d'Eduació Infantil i des de l'àmbit d'anglès, promogueu la visió globalitzada de l'aprenentatge de la llengua estrangera i la metodologia AICLE o CLIL. Ha estat un plaer poder formar part de la formació del vostre alumnat. Gràcies i bona sort en aquest nou projecte!

Escola la Serreta


Des del 2012, tinc la sort d’acompanyar a les alumnes de Quart del Grau d’Educació Infantil d’UManresa, en l’assignatura del Pràcticum. Cada any, quan s’acaba el curs,  m’agrada fer-los-hi un petit detall, un escrit on apareixen tot de frases seves, que son de valor per a l’educació, i els hi introdueixo amb aquest text...

Amb aquest petit tros de cadascuna i cadascun de vosaltres mostreu que heu comprès que un dels valors fonamentals d’avançar en l’educació dels infants és poder compartir els coneixements entre els docents, posant en dubte veritats absolutes, qüestionant-se les pròpies conviccions, aprendre dels altres, i aprendre amb els altres.

Ara comença tot, no deixeu de formar-vos!

Des del 2018, tinc la sort de coordinar el CFGS d’Educació Infantil del Campus Professional d’UManresa. Una oportunitat de poder posar de valor la Formació Professional Superior com a estudis de qualitat i rigor.

Tot el meu camí per la FUB sempre ha estat acompanyat d’una gran professional de l’Educació i d’una gran persona, a la qual li dec molt i l’admiro. Gràcies, Montse Pedreira,  per tant.

Laura Torreguitart LLauradó


Construïm un futur millor

A les classes d'Educació Infantil d'UManresa han de passar coses que estimulin la curiositat i provoquin accions en l'alumnat que millorin la societat, si no no són bons aprenentatges. 

Els docents no hem d'oferir únicament coneixements, sinó que hem d'oferir actituds davant els aprenentatges. 

Lluïsa Batista


“El camí es fa caminant”

La meva relació amb la FUB comença de la mà de la Montse Pedreira, persona que admiro i de la que aprenc cada dia al seu costat, qui em va donar l’oportunitat de formar part d’aquest viatge tant apassionant dintre del món educatiu, l’universitari.

“Caminante no hay camino, el camino son tus huellas nada más, caminante, no hay camino, se hace camino al andar”. He triat aquesta coneguda frase del poeta Antonio Machado pel que representa el meu dia a dia a la universitat; compartir, fer camí amb els companys, amb les estudiants, aprendre cada dia d’ells (companys i estudiants), rigor, aprenentatge científic, recerca i sobretot passió pel que fem.

Em sento que formo part d’aquest entorn perquè comparteixo els valors que dels del Grau es fa arribar als estudiants, valors que representen la feina de mestra; esforç, iniciativa, creativitat, passió, plaer per aprendre, autoestima,  aprendre dels errors, convivència, respecte, treball en equip, cooperació, ... en definitiva valors humans.  

“Per mi l’únic camí per fer una gran feina és estimar el que fas”

Loli Vázquez Carrasco


Em dic Mireia Pujol, tinc vint-i-sis anys, i aquest curs faré quart en el grau de mestre d'educació infantil. El que m'emporto d'aquesta experiència són molts moments d'estrès, aprenentatge, suor, però sobretot el que més m'ha marcat és haver pogut créixer com a persona i professional.

I  tot això gràcies a UManresa/FUB.

Moltes gràcies,

Mireia Pujol


És gràcies a vosaltres, i a les reunions prèvies amb la Montse Pedreira, que vàrem poder tirar endavant el nostre projecte per als més menuts "Explora 0-6" que vàrem inaugurar mesos abans de la pandèmia i amb notable èxit.

Jaume Perarnau i Llorens

Director del MNACTEC


El nostre pas per la Fub el definim amb la paraula "creixement". Creixement personal i professional. Ens vam conèixer les quatre i vam formar un gran equip d'amigues que encara ara segueix ferm i ens seguim fent costat en tots els àmbits. A la FUB ens vam conèixer i vam plantar la primera llavor d'un gran arbre que ja dona els seus fruits. A la Fub vam aprendre de les millors gràcies a uns grans professionals que ens van transmetre la passió i el compromís per la nostra feina. A totes quatre ens sustenten les mateixes arrels: una educació respectuosa i de qualitat, perquè en el món de l'ensenyament no tot s'hi val. 

Només tenim una tasca pendent: poder treballar totes quatre colze a colze en un mateix projecte, en una mateixa escola. Mentrestant, seguirem fent equip i estimant-nos com el primer dia que la FUB ens va unir.

Alba Costa, Virgi Cancho, Montse Garriga i Elisabet Pla


Visitar les Cataractes d'Iguatzú, era un somni a la meva vida. Un somni que va fer-se realitat. La visió de les cataractes va superar totes les meves expectatives. Per mi simbolitza la vida, la força, el poder de la natura, la bellesa en el seu estat pur, la trobada de l'ésser humà amb si mateix amb humilitat. A les cataractes sembra trobem un arc de Sant Martí, canvia el punt de vista per trobar-ho, però sempre hi és.

L'arc de Sant Martí, simbolitza la resistència, la valentia i la il·lusió que les nenes i nens ens han mostrat al món adult en temps de Covid-19.

L'educació és poder.
Construir esperit crític és poder.
Acompanyar amb eines que permetin apoderar-se del camí propi a la vida és un privilegi, i una gran responsabilitat molt gratificant.

Arribar a la FUB, al departament de recerca i innovació, i a l'equip d'Educació Infantil dins del projecte Communities for sciences, ha estat un somni fet realitat.
Gràcies a tota la gent amb qui caminem junts cap a fer realitat més somnis poderosos i empoderadors.

GRÀCIES

Miryam Navarro Rupérez


Vaig tenir el privilegi de poder formar part de l'equip que va iniciar el grau d'infantil. Un inici esperançador que s'ha anat consolidant al llarg dels anys i espero i desitjo que amb aquest nou pas es converteixi en un gran referent en el món de l'educació infantil.

Molta sort

Pep Llenas Sunyer


Fem música com sempre però aquest curs amb mascareta! Curs 2020-21. Alumnat de 3er d'educació Infantil + professora de música.

M. Antònia Pujol
Professora d’Educació Musical UManresa


He tingut la sort de conèixer la Umanresa-FUB a través de repetides visites a Manresa on he pogut contactar amb professorat y altres persones que impulsen el que per mi es un projecte admirable per la seva capacitat de difondre cultura i ciència per una zona de Catalunya que no queda prop de les grans universitats. Metafòricament és com el David, que amb humilitat, coratge, il·lusió, entusiasme i saber fer, venç a les dificultats i adversitats.

Posar la primera pedra és un pas important per a la construcció d’un edifici, i molt més si tenim present el que representa. Felicitacions per totes les persones que ho han fet possible.

Al mateix temps voldria assenyalar que, sent els edificis molt importants, les persones encara ho son més. I qui fa una universitat, per sobre dels edificis, és el professorat. Felicito a tot el professorat que en el dia a dia va creant uns estudis de qualitat per la Umanresa-FUB que la dota del prestigi que fa que la joventut tingui ganes de formar-s’hi.

Amb els millors desitjos de

Rafael Bisquerra
President de la RIEEB
(Red Internacional de Educación Emocional y Bienestar)
Catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona


Des de l'Ajuntament de Manresa us agraïm la vostra col·laboració educativa a la ciutat de Manresa, aportant des del coneixement, l'experiència i la pràctica per tal de treballar per una societat més equitativa amb oportunitats educatives per a tothom.
És per a nosaltres tot un luxe tenir-vos com a partners i col·laboradors per fer créixer el valor educatiu de la nostra ciutat.
Moltes gràcies,

Regidoria d'Ensenyament Ajuntament de Manresa

Marta Romeo Alcocer
Cap de Secció d'Ensenyament


L’any 2018 el Parc de la Séquia i la Fundació Universitària del Bages, amb les seves professionals del grau d’educació infantil van tirar endavant el projecte Tècnica 3-6, una sèrie de jocs i activitats de descoberta tècnica i científica per infants de 3 a 6 anys. Aquesta activitat es suma a les que ja s’oferien al Museu de la Tècnica de Manresa i amplia les propostes dedicades a l’alumnat d’educació infantil.

Eudald Serra
Museu de la Tècnica de Manresa


Educació Infantil d’UManresa és treball en equip, és companyerisme. És formar part d’un projecte que il·lusiona, que es rebel·la contra tot aquell ensenyament que no tingui pensament crític, és l’esperança d’una millor educació per a les nostres filles.

Formar part d’aquest equip és un orgull i desitjo que aquesta primera pedra sigui l’inici d’un canvi que, encara que sols sigui una mica, ajudi a fer d’aquest un món millor.

Ricard Giménez
Secretari Estudis Educació Infantil


Adjunto la imatge el primer Equip que va iniciar el Grau un setembre de fa més d’una dècada.

Érem joves i amb moltes ganes i il.lusió per iniciar un nou projecte que començava a gestar-se.

Els anys han passat i si ara féssim la mateixa foto, hi veuríem el pas del temps en nosaltres, però la il.lusió per continuar fent la feina, no s’ha marcit mai. Al contrari, convençudes de la responsabilitat del que implica formar, seguim treballant per a què des de l’educació, el món sigui una mica millor.

Sílvia Mampel
Coordinadora del Grau d’Educació Infantil
Grau en mestra d’Educació Infantil Umanresa


Com a presència en la història i en el món, lluito amb esperança pels somnis, per la utopia, amb mires cap a una pedagogia crítica. I la meva lluita no és en va.

Paulo Freire. Pedagogia de la indignació.

Des del programa STEAMcat compartim el respecte a la diferència i la lluita per l'equitat en l'educació.


Les primeres paraules que em venen a la ment quan penso amb la FUB, i concretament amb estudis d’educació, són: aprenentatge continu, qüestionament, equip, cooperació, compartir coneixements i experiències, ciència, compromís i rigor.

Ester Teixidó i Compañó
Coordinadora de TFG
Grau en mestra d’Educació Infantil UManresa


Tenir l’oportunitat de participar en l’inici del Grau d’Educació Infantil a la FUB va ser un repte personal i professional que mai podré agrair prou. Aquell curs feia P5 a l’Escola Riu d’Or de Santpedor i vàreu venir a fer fotos, entre elles aquesta que forma part de la web. És representativa de l’oportunitat que heu donat a alumnes i professorat de poder veure el mon de l’educació des d’una altra perspectiva, des de la professionalitat, la ciència, la recerca, l’acompanyament, l’aprenentatge continu... 

A la memòria també em venen diferents imatges que prou m’agradaria es poguessin plasmar en paper, però a vegades són instants,  sensacions, moments únics:  les reunions inicials amb l’equip, el primer dia de classe i el neguit de voler-ho fer bé,  les coordinacions amb els diferents professionals amb qui he compartit assignatura, les estones abans d’iniciar la classe, algunes de les sessions i activitats proposades on hem après i gaudit mútuament amb l’alumnat, o les converses sempre interessants amb la Montse, la Silvia, el Gabriel, el Jordi...

Infinites gracies a tot l’equip i un record especial pel Joan Badia, mestre de mestres.

M. Roser Torrescasana
Mestra d’educació infantil i Professora UManresa


L’any 2018 vam compartir la programació de l’Espai Memòries del Museu de Manresa amb les alumnes del Grau de Mestre en Educació Infantil de UManresa FUB. L’activitat d’aquell curs al museu va ser “Néixer a Manresa. Memòria, art, pedagogies” i per a ella vàrem elaborar una exposició pensada amb la metodologia del LAB 06. Va ser una experiència apassionant i enriquidora. Per al museu va suposar un repte afrontar les qüestions de la memòria, la seva formació, el parlar per explicar-la amb persones de de 4, 5, 6 anys... i les seves famílies Probablement la temporada més arriscada conceptualment i una de les més agraïdes del projecte Espai Memòries.

Francesc Vilà Noguera
Museu Comarcal de Manresa


La meva relació amb la FUB està molt vinculada al fet de cuidar plantes. Feia una experiència amb les alumnes on establia analogies entre el fet de cuidar cintes ( Chlorophytum Comosum) i l'educació en la petita infància. El meu pas per la FUB em recorda  allò que encetava a l'aula dels petits i com hi donàvem una volta més en grup amb els professionals.

Núria Vilaseca
Mestra d’Educació Infantil


La FUB-UManresa m’ha permès continuar el meu compromís amb l’educació; acompanyar les futures mestres en el descobriment i l’experimentació d’eines per educar els infants en el coneixement, l’ús i el gaudi de la nostra llengua, perquè segueixi sent part indestriable de la cultura i la societat catalana del futur.

Xènia Riba
Professora de Didàctica del llenguatge


Imagen

mans educació infantil

Un equip, una xarxa de suport, un entramat de fibres molts més forta i resistent que cada un dels fils individualment, una interrelació que potencia possibilitats, lligams intensos que recolzen el sorgiment d’idees i la concreció de projectes.

Un equip entès en sentit ampli: l’equip docent d’educació, divers, divertit, divergent; l’equip del Lab, compromès, compenetrat; l’equip de professorat, expert, amb experiència; l’equip Umanresa, eficient, eficaç; els equips de les escoles, ... Un equip immens el que ha portat a la creació d’aquest nou edifici, ple de possibilitats.

Montserrat Pedreira
Directora del Grau en Mestra d’Educació Infantil

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte