Vés al contingut

Notícies

Imagen

Mireia Campoy amb una pacient afectada de dolor lumbar

La docent i investigadora d’UManresa Mireia Campoy treballa en el disseny d’un protocol d’intervenció per a l’abordatge del dolor lumbar entre cuidadores geriàtriques

La investigadora i docent del Grau en Fisioteràpia de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa, Mireia Campoy Vila, està treballant en el disseny d’un protocol d’intervenció per a l’abordatge del dolor lumbar persistent entre les cuidadores geriàtriques de l’Estat espanyol. Aquest protocol és el darrer  objectiu de la seva tesi doctoral. 

Per a l’elaboració de la tesi, Mireia Campoy va recollir dades de més de 500 cuidadores geriàtriques sobre la prevalença del dolor lumbar i sobre els factors que s’hi associen. Les dades es van recollir a través d’una enquesta online que van respondre mig miler de professionals del sector i de les quals se n’han pogut validar 480. Aquesta enquesta permetrà obtenir les primeres dades relatives al dolor lumbar en el sector geriàtric de l’estat espanyol. Les primeres anàlisis apunten a una prevalença força alta d’aquesta patologia i també indiquen alguns dels factors que s’associen al dolor lumbar persistent. 
A més d’aquesta enquesta online, la fisioterapeuta ha estat treballant amb cuidadores d’institucions de la comarca vinculades al sector geriàtric a partir de grups focals per fer un recull dels factors que aquestes professionals relacionen més amb el dolor lumbar. Tota la informació recollida, per a la qual s’ha utilitzat la metodologia del Concept Mapping, s’ha agrupat i s’ha transformat en un qüestionari que permetrà validar la importància i la freqüència dels factors que les cuidadores associen a aquest problema de salut.

Les dades d’aquests dos estudis seran la base a partir de la qual Mireia Campoy podrà treballar en el disseny d’un protocol d’intervenció que combini tant l’exercici terapèutic com les accions d’educació sobre el dolor adaptades al col·lectiu i a la població. Està previst que aquest protocol es pugui executar com a prova pilot en diferents residències i que, una vegada validat científicament, s’implementi en altres serveis geriàtrics. 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte