Vés al contingut

Notícies

Imagen

Montserrat Pedreira durant la seva intervenció a la Nit de la Recerca

Montserrat Pedreira parla del procés d’indagació que fan els infants a la Nit europea de la Recerca a Manresa

UManresa va tornar a tenir presència activa a la celebració de la Nit Europea de la Recerca. El pati de l’Escorxador va acollir la tercera edició de l’acte “Amb la recerca, fem ciutat”, que enguany es va centrar en donar a conèixer el camí fins a arribar a la recerca. Durant la commemoració, representants d’institucions que fan recerca a Manresa van oferir microxerrades. En el cas d’UManresa, la directora del Grau en Mestre en Educació Infantil, Montserrat Pedreira, va parlar del procés d’indagació a les primeres edats. Pedreira va explicar que els infants fan ciència des del néixer, sense ser-ne conscients, i que per aconseguir que mantinguin la curiositat i l’esperit d’indagació, els adults els han d’ensenyar i incentivar a “mirar el món des de les ulleres de la ciència i a prendre consciència del procés investigador”.

Durant l’acte també es va fer una taula rodona sobre el camí de la recerca, en el qual hi van intervenir investigadors de la UPC, de BETA Technological Center i d’Eurecat Manresa. Les altres microxerrades van anar a càrrec d’investigadors de la UPC Manresa, l’ICS de la Catalunya Central i Dares Technology i van ser de temes diversos com les aplicacions de la teoria de jocs, sobre l’ús de realitat virtual en la reducció del dolor després de l’administració de vacunes a nens entre 3 i 6 anys i sobre un cas d’èxit en la col·laboració universitat-empresa.

La Nit de la Recerca va servir també per presentar dades i indicadors de R+D+I del darrer any a Manresa. Entre aquestes dades destaquen 38 agents que impulsen la recerca i la innovació, 12 grups de recerca reconeguts, 401 investigadors i 12 doctorats industrials, 130 contractes de transferència de tecnologia en actiu i 12.394 M€ de recursos econòmics destinats a projectes de R+D+I i contractes. 

L’acte ‘Amb la recerca fem ciutat’ s’emmarca en la Nit Europea de la Recerca, un esdeveniment públic d’àmbit europeu que se celebra de forma simultània a 300 ciutats de 30 països d’Europa, i que està dedicada a la divulgació de la ciència. Els actes a la Catalunya Central estan coordinats per la UVIc-UCC. L’acte de Manresa el van organitzar l’Ajuntament de Manresa, UPC Manresa, el Campus Manresa de la UVic-UCC, la Biblioteca del Campus (BCUM), Observatori de la recerca de la Catalunya Central, Eurecat, Althaia, Sant Andreu Salut, l’ICS Catalunya Central i Diputació de Barcelona.  
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte