Vés al contingut

11 recomanacions de literatura infantil i juvenil de la Comissió Aloy per al Sant Jordi 2024

Imagen

22/04/2024

Els membres de la Comissió Aloy han fet aquest llistat de recomanacions de llibres de literatura infantil i juvenil per a la Diada de Sant Jordi 2024.

  1. Petititeses, del Pep Molist, amb il·lustracions d'Alícia Varela. És una col·lecció de 35 poemes breus amb l'objectiu de donar valor a les petites coses (una agulla, un segon, una formiga, una fulla...)
  2. Sissu, estimat Sissu, de Beatrice Nyffenegger, un conte il·lustrat per la Roser Rojas que ens parla de l'acolliment d'un gatet negre i orfe: una petita història que, entre aventura i aventura, ens parla de solidaritat, amistat i superació. 
  3. El viatge d’en Jep , de Jutta Bauer (Bindi Books). Bauer és una de les il·lustradores (i també escriptores) més reconeguda internacionalment per obres com Marecrits o La reina de los colores. El viatge d’en Jep és un llibre àlbum que narra el viatge d’un ratolí al qual li encarreguen entregar un missatge al rei del país veí. Descriu de manera fantàstica allò que més que el destí, l’important del viatge és el camí, el mateix viatge.
  4. Klincus Escorça i la llàgrima del drac, d’ Alessandro Gatti. És la primera aventura d'un vailet que, per atzar, aterra en un poble on hi viuen uns personatges de no més de dos pams d'alçada. En aquesta història, coneixerà nous amics amb qui haurà d'afrontar el repte de recuperar l'aigua del poble. Una història molt ben narrada i que et submergeix en el món fantàstic dels frondosians. El llibre esdevé des del primer moment un elogi a la natura. Recomanable a partir de 8 anys.
  5. La reina a la cova. Conte il·lustrat de Júlia Sardà, traduït per Tina Vallès (editorial Blackie Books). La reina a la cova és un llibre que introdueix el lector en el món de la fantasia i dels símbols. Un relat acompanyat d’unes il·lustracions meravelloses en tots els sentits, ple de màgia, de natura i d’humanitat, que va més enllà d’una aventura entre germanes que s’endinsen en un bosc físic i al·legòric. Recomanables a partir de 7 anys.
  6. Les llàgrimes de l’assassí. Novel·la d'Anne-Laure Bondoux, traduïda per Montse Molist Forcada i publicada per Baula. Novel·la que atrapa el lector des de la primera pàgina amb un estil poètic que t’arrossega amb força fins al final. “Situat a l’extrem sud de Xile, gairebé en un no-món, i amb uns personatges insòlits, també en la ratlla de la normalitat social (un assassí, un nen innocent sense edat, un ric desnonat sense força per prendre la seva vida), se situa decididament en el terreny de la complexitat humana” (Teresa Colomer, Gretel). Recomanat a partir de 14 anys. 
  7. Els secrets de Heap House. Trilogia Iremonger: Llibre I, d'Edward Carey, amb traducció d'Elena Martí publicat per Blackie Books. Edward Carey a través del retrat fantàstic de diversos membres d’una família força peculiar ens fa reflexionar sobre temes tan actuals com les diferències socials, la hipocresia o l’amor. Recomanat a partir de 13 anys.
  8. Canto jo i la muntanya balla. Novel·la d'Irene Solà, publicada per Anagrama. Lectura molt recomanada per iniciar-se o seguir en la lectura de narracions poètiques de l’estil de Mercè Rodoreda o Caterina Albert. Solà juga amb l’estructura i els recursos narratius i poètics per retratar una realitat plena de ficció i de mites que acompanyen el lector més enllà de la lectura. Recomanat per Batxillerat.
  9. La llegenda de Sant Jordi, de Josep-Francesc Delgado i amb il·lustracions de Roger Olmos. Parteix de la història recollida a Montblanc. Una nova mirada a la llegenda tradicional escrita amb un to molt poètic i on, sense perdre de vista la tradició, ens presenta una princesa valenta i generosa. És un àlbum il·lustrat amb uns dibuixos espectaculars.
  10. Bona nit. Poemes per a l'hora d'anar a dormir, de Salvador Comelles. Amb un sentit de l'humor que travessa tot el llibre de bracet de la tendresa i una hàbil observació de la quotidianitat. Per llegir abans d'anar al domir, abans o després del conte. Els dibuixos de la Mercè Galí encaixen perfectament amb el to i el missatge dels poemes i hi afegeixen sempre un plus. 
  11. La nena del far, d'Annet Schaap. Traducció de Maria Rosich. Editada per Pagès editors, és una narració que barreja de manera magistral la novel·la de misteri -fins i tot terror a voltes- amb una immersió al món de les emocions viscudes a través del ulls d'una nena que viu una trama apassionant. Recomanat a partir d'11 anys.

Imagen

Afegeix un nou comentari

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte