Vés al contingut

HISTÒRIA | Laia Jané, graduada en Educació Infantil

Imagen

15/06/2022

Per què vas decidir estudiar Educació Infantil? 

Sempre he sabut que volia treballar amb nens. Amb 5-6 anys, ja volia ser mestra. Quan va ser l’hora de fer la selectivitat, no vaig poder i vaig optar per fer un CFGS de Tècnic en Educació Infantil. Em va encantar i per això vaig decidir fer les PAP i continuar formant-me i estudiae el grau en Educació Infantil

 

Per què tries UManresa? 

Sobretot per proximitat. Sóc de Sant Martí de Torroella i no volia perdre el temps amb transport amunt i avall. A més, si comparava el que em costava desplaçar-me cada dia o haver de viure a algun altre lloc, em sortia a compte. També em va tibar molt la metodologia i el fet de tenir el Lab 0-6, que et dona l’oportunitat d’estar en contacte amb nens. Jo no volia estar estudiant quatre anys de teoria i després trobar-me de cop a una aula sense haver tingut contacte amb infants.  

 

Què és el que més valores de la formació que has rebut? 

Està clar que tota la part pràctica. Treballes la teoria, però després la implementes amb seminaris, pràctiques, casos reals... Al final disposes de molts recursos que pots utilitzar amb els infants dins de l’aula. A més, veure en funcionament el Lab 0-6 també et permet veure la interacció dels infants amb les propostes i materials que s’hi ofereixen sense que hi hagi intervenció dels adults en els aprenentatges. A UManresa ens formen de manera molt oberta, ens introdueixen en totes les metodologies perquè estan molt connectats als últims moviments educatius i això fa que siguem mestres amb molts recursos i mirades diferents.  

 

Què és per a tu, ser mestra? 

Una bona mestra és la que escolta els infants i els observa, els ajuda i els fa propostes perquè siguin ells els que evolucionin i aprenguin. Que t’agradin els infants és essencial per fer aquesta feina, però no n’hi ha prou. Has de saber estar al seu costat i acompanyar-los, però sense dir-los com han de fer les coses. És així com aconseguim que adquireixin habilitats i sàpiguen trobar les seves pròpies estratègies.

 

I com ha estat la teva incorporació al món laboral? 

Ha estat molt fàcil. Com que ja tenia el títol de CFGS, vaig poder començar a treballar just quan vaig començar el primer curs de la carrera. Em vaig incorporar a una llar d’infants privada de Manresa, la Baldufa, i el segon any ja era tutora d’un grup de P1. La propietària de la llar d’infants va plegar i ens va oferir la possibilitat de continuar portant-la a mi i a dues companyes més i des de llavors, aquest serà el nostre tercer curs, ens n’hem fet càrrec. Era una llar d’infants amb una metodologia molt tradicional i l’estem transformant, incorporant progressivament noves metodologies educatives. Tenim molta feina a fer, però el canvi, fins ara, ha estat molt positiu.  

 

Així doncs us heu convertit en emprenedores. Què tal aquesta experiència? 

És una gran experiència, perquè aprens a gestionar el dia a dia i això també et dona una visió diferent a la de fer de mestra. Ho veus tot des d’un punt de vista més global. Ens representa moltíssimes hores de feina per preparar projectes, però són hores que compensen, perquè el que fem ens agrada molt. 

Afegeix un nou comentari

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte