Vés al contingut

Notícies

Imagen

Sílvia Mas lliura el Premi a Robert Canet durant la Gala dels Premis Lacetània

“Abacada”, de Robert Canet Torres, guanya la primera edició del Premi Josep Maria Aloy de Narrativa Jove

Robert Canet Torres (Manresa, 2004) ha guanyat la primera edició del Premi Josep Maria Aloy de Narrativa Jove. El premi, convocat en el marc dels Premis Lacetània, el convoca Òmnium Cultural Bages-Moianès i des d’aquest any compta amb el patrocini de la Fundació Universitària del Bages, a través del Centre de Documentació en Narrativa Infantil i Juvenil Josep Maria Aloy. El premi es va lliurar el passat divendres, en el marc de la cinquena edició de la Gala dels Premis Lacetània, que es va celebrar al Teatre Conservatori de Manresa i que enguany tenia com a fil conductor un homenatge a les dones del món del teatre.

Canet ha guanyat el premi pel relat titulat “Abacada”, del qual el jurant n’ha valorat l’enginy creatiu i un estil acurat i eficaç, del tot escaient a la història narrada. L’autor estudia Enginyeria Química a la UPC de Manresa i clarinet i oboè al Conservatori Municipal de Música de Manresa. El premi està dotat amb 500 euros.

El finalista d’aquesta edició ha estat Àlex Castro Pizarro (Girona, 2022), per l’obra “Viure el silenci, la novetat i la paternitat”. La dotació econòmica per a l’obra finalista del premi és de 200 euros. 

Premi per a Àngels Fusté pel text teatral “Les golfes”

Durant la cerimònia també es va fer el lliurament del Premi El Galliner de textos teatrals, un premi que enguany s’ha concedit a la cap del gabinet de Direcció General de la Fundació Universitària del Bages, Àngels Fusté Gamisans pel text titulat “Les golfes”. En aquest cas, el premi consisteix en la lectura dramatitzada de l’obra o en una residència tècnica de dos dies per fer una funció al Kursaal. De l’obra de Fusté, el jurant n’ha valorat l’interès, l’originalitat de la temàtica, l’agilitat en els diàlegs i la idoneïtat per a la posada en escena. 
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte