Vés al contingut

Notícies

Imagen

Núria Oriol amb el material divulgatiu sobre disfàgia que ha publicat Nestlé

Nestlé publica el llistat d’aliments recomanats i de risc per a persones amb disfàgia recollit en la tesi de Núria Oriol

La companyia Nestlé ha aprofitat una part del contingut de la tesi de la docent del Grau en Logopèdia d’UManresa, Núria Oriol Peregrina, per publicar un material divulgatiu sobre els aliments que es recomanen i els aliments que són de risc per a persones que pateixen disfàgia. Aquest material consisteix en una làmina, que s’ha editat tant en català com en castellà, que mostra en fotografies tant els aliments que es recomanen i les seves característiques (tous i homogenis, purés i cremes, pa sense crosta, líquids amb espessidors, aigua gelificada i líquids amb gas), com els que són de risc per a persones que pateixen disfàgia (dobles consistències, fibrosos, líquids fins, aliments que s’esmicolen o desprenen líquids, secs, amb pell, enganxosos, granulats i pa). Nestlé ha distribuït aquesta informació als hospitals perquè els logopedes i altre personal sanitari la distribueixi entre persones afectades de disfàgia o els seus familiars i cuidadors.

El llistat d’aliments recomanats i desaconsellats per a persones que pateixen disfàgia forma part de la tesi de Núria Oriol, que va defensar l’any 2018 a la Universitat de Barcelona i que duu per títol “Bioètica en la presa de decisions: adaptacions dietètiques en la disfàgia”. 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte