Vés al contingut

Notícies

Imagen

Signatura del conveni entre UCF, UManresa i el Tecnológico de Monterrey

UManresa, UCF i el prestigiós Tecnológico de Monterrey treballaran conjuntament en accions de formació en matèria de salut

Amb la finalitat de donar respostes i solucions a les necessitats en matèria de salut amb programes de formació continua, postgraus i consultories especialitzades, es crea el Consorci Internacional per a la Salut i el Benestar, integrat per l’Instituto Tecnológico de Monterrey, la Fundació Universitària del Bages – UManresa i la Unió Consorci Formació (UCF). 

El conveni l’han signat Valentí Martínez Espinosa, director general de FUB-UManresa; Òscar Dalmau Ibáñez, director general de la Unió Consorci Formació; Jorge Blando Martínez, Vicerector d’Educació Continua del Tec de Monterrey; Jorge Eugenio Valdez García, Degà de l’Escola de Medicina i Ciències de la Salut, i en representació de Jorge Azpiri López, director de Desenvolupament en TecSalud hi va assistir Lydia Magdalena Garza Torres, gerent de Projectes Estratègics, aquests tres darrers, autoritats del Tecnològic de Monterrey.

El director general de la Fundación Universitària del Bages, Valentí Martínez Espinosa, va assenyalar que la unió entre les universitats i institucions del sector salut és un element clau perquè combina l’àmbit teòric amb el pràctic. “Estem contents amb l’oportunitat de compartir coneixement, allò en el que ens hem especialitzat en els darrers anys i sabem fer bé”, va assenyalar Martínez. 

Beneficis per a pacients i professionals

Òscar Dalmau Ibáñez, director general d’UCF, va agrair la confiança, el compromís i la voluntat d’aquests ponts i potencials acords entre les institucions educatives i del sector salut, a més d’indicar ser conscient del prestigi del Tecnológico de Monterrey. 

“Estem davant d’un canvi de paradigma significatiu del sector i creiem que hem de ser un agent motor d’aquesta transformació i d’aquest acompanyament a les i els professionals per aconseguir, en definitiva que siguin capaços d’aportar més valor a la societat”, va explicar Dalmau. 

Formació per impulsar el sector de la salut

De la mateixa manera, es fomenta la col·laboració entre les institucions per aprofundir en la formació de professionals i col·laboradors a través de power skills que contribueixin a la transformació de processos, serveis i productes per impulsar el sector salut en benefici dels pacients i de les seves famílies, posant l’èmfasi en gestió de la innovació que fomenti la integració de tecnologies emergents. 

Per la seva banda, el Degà de l’Escola de Medicina i Ciències Socials de la Salut, Jorge Eugenio Valdez García, va celebrar la vinculació internacional. “Celebro molt que avui estiguem unint forces, que estiguem formalitzant aquest primer acord y segur que en vindran més per endavant i tot bo”, va dir Valdez. 

Aquesta aliança permetrà la vinculació d’Espanya i Mèxic amb vistes al desenvolupament del sector salut, a través d’una àmplia gamma de serveis d’educació continua, consultoria i postgraus a Iberoamèrica. 

Per tancar l’acte, el Vicerector d’Educació Continua, Jorge Blando Martínez, va expressar que la pandèmia va ensenyar el que es va fer malament, ja que va ser un problema global i cada país va intentar resoldre la malaltia per la seva banda. “Jo crec que tots i totes hem d’aprendre que la col·laboració internacional és fonamental. Són importants les aliances, no podem resoldre problemes sols quan són problemes globals. En el cas de Mèxic, la pandèmia ens va alertar del que vostès estaven vivint i nosaltres no en vam fer cas”, va dir Blando. 

Aquesta unió també inclou l’elaboració d’estudis, informes, publicacions, llibres, manuals, continguts i qualsevol altre material orientat a la formació dels professionals i col·laboradors del sector salut. 

Sobre el Tecnológico de Monterrey

LInstituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey (ITESM) és una universitat privada mexicana amb la seu principal a Monterrey. Fundada l’any 1943, és l’única universitat d’Amèrica Llatina que apareix en el rànquing Thimes Higher Education, és una de les 45 universitats del món que té la qualificació 5 QS Stars i és la universitat privada amb més patents registrades de Mèxic, especialment en l’àmbit de la biotecnologia, la salut, el sector de l’automoció, l’alimentació i la indústria manufacturera. Especialitzada en les àrees de negoci i d’innovació tecnològica, té una de les millors escoles de negocis de Mèxic. Forma a més de 92.000 estudiants, dels quals 6.800 ho fan en màsters i postgraus.  

Sobre UCF

Unió Consorci Formació (UCF) és una iniciativa conjunta de La Unió Catalana d’Hospitals i el Consorci de Salut i Social de Catalunya per impulsar formació continua innovadora i transformadora que afavoreixi l’excel·lència dels professionals i de les organitzacions de salut i social. UCF transforma la identificació, categorització i priorització de necessitats d’aquest sector en un ampli ventall de solucions i propostes formatives. 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte