Vés al contingut

Notícies

Imagen

UManresa

Directores i deganes de les escoles d'infermeria de Catalunya defensen la presencialitat a les pràctiques clíniques

Les directores i deganes de l'Associació de Directores d'Escoles d'Infermeria de Catalunya  (ADEIC) han fet arribar un comunicat al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en què mostren la seva preocupació pel desenvolupament de les pràctiques clíniques curriculars dels estudiants i les estudiants del grau d'Infermeria en tot el territori català. El comunicat el signen les directores i deganes de totes les facultats i escoles de les universitats catalanes on s’imparteix el grau d'Infermeria: Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat Pompeu Fabra, els campus Manresa i Vic de la UVic-UCC, Universitat Ramon Llull i Universitat Internacional de Catalunya.

A causa de la pandèmia provocada per la COVID-19, les pràctiques clíniques dels estudiants d’Infermeria es van interrompre a principis del mes de març i es van substituir per altres activitats no presencials. De cara al curs 2020-2021, els centres sanitaris avalats pel Departament de Salut proposen la limitació de places de pràctiques clíniques a l’alumnat de grau amb l'objectiu de garantir el distanciament, però sense tenir en compte la casuística de cada tipologia d’estudiants.

Les escoles d’infermeria entenen que aquestes limitacions posen en risc la formació dels futurs infermers i podria comportar un endarreriment de la seva graduació i la disminució de graduats en les properes promocions, posant en risc el sistema sanitari per la manca estructural de professionals infermeres.

Des de l’ADEIC, les escoles i facultats d'Infermeria demanen que es faci una planificació de places de pràctiques normalitzada en totes les organitzacions sanitàries i sociosanitàries per al pròxim curs acadèmic 2020-2021.

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte