Vés al contingut

Notícies

Imagen

Visita Xavier Quinquillà a UManresa

El director general d’Impacte Territorial i Social del Coneixement visita UManresa en el marc del projecte PECT BAGESS

UManresa ha rebut recentment la visita de Xavier Quinquillà, director general d’Impacte Territorial i Social del Coneixement, del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya. Quinquillà s’ha reunit, entre d’altres, amb el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez, amb la vicerectora del campus Manresa de la UVic-UCC, Sílvia Mas, el director d’Innovació i Recerca, Xavier Gironès, la directora de Desenvolupament Corporatiu, Carlota Riera, i el coordinador del PECT BAGESS, Carles Clotet. La trobada tenia com a objectiu treballar l’encaix de les agendes compartides amb el concepte de territoris del coneixement en el marc del projecte PECT BAGESS, posant èmfasi en l’impacte social i territorial dels processos centrats en reptes.

El PECT BAGESS (Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial Big data, Anàlisi, Gestió i Estratègia en Salut i Social) va ser aprovat l’any 2021 per la Generalitat amb l’objectiu d’impulsar un clúster de salut digital i de millorar l’atenció a la dependència i la cronicitat. Liderat per l’Ajuntament de Manresa, és un projecte compartit per la Fundació Sant Andreu Salut, Fundació Althaia, el centre tecnològic Eurecat, ICS Catalunya Central / IDIAP Jordi Gol, Fundació Universitària del Bages, Fundació Ampans, el Consell Comarcal del Bages, la Unió Consorci Formació (UCF), l’Associació Catalana d’Entitats de Base Associativa (ACEBA) i la Fundació TIC Salut Social. El projecte compta amb un pressupost de 2.762.752 euros i una subvenció d’1.381.376 euros, procedent de la Generalitat de Catalunya.    

Aquest projecte té un doble objectiu. Per una banda millorar la qualitat de vida i afavorir la inclusió social del col·lectiu de persones amb dependència i malalties cròniques i, per l’altra, impulsar una transformació econòmica de la comarca centrada en la transició digital del sector salut i social tant públic com privat, que el faci més competitiu, sostenible, resilient i amb una ocupació de qualitat. La finalitat és la creació d’un ecosistema dinàmic en salut digital al Bages que, amb la col·laboració de diverses entitats del territori i a través de la recerca i implementació de solucions digitals integrals i innovadores, generi un nou model d'atenció en salut i social més eficient i de qualitat a la comarca, i que sigui exportable a altres territoris en forma d’Agenda Compartida. 

Quinquillà ha aprofitat la visita a Manresa per visitar el Centre d’Innovació en Simulació (CISARC) i les instal·lacions d’Althaia per conèixer el Hub MAP+, una iniciativa coliderada per la universitat, Althaia i Avinent Implant amb l’objectiu d’impulsar un hub territorial especialitzat en Medicina i Atenció Personalitzada.
 
El Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) BAGESS (Big data, Anàlisi, Gestió i Estratègia en Salut i Social) està cofinançat per la Generalitat de Catalunya, en el marc del PO FEDER de Catalunya 2014-2020, en virtut de la Resolució de 12 d'abril de 2021, per la qual es resol el procediment per a la selecció dels projectes d'especialització i competitivitat territorial emmarcats en la RIS3CAT als quals s'atorga subvenció amb càrrec al pressupost de l'Administració de la Generalitat de Catalunya.

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte