Vés al contingut

Blog UManresa

Imagen

5 estratègies personals i professionals per ser més creatius i innovadors

19/04/2024
Creativitat i innovació son conceptes relacionats però diferents i que sovint es confonen. Podríem definir la creativitat com la capacitat de generar noves idees úniques i originals. La innovació aniria més enllà de la creativitat, ja que implica necessàriament la implementació de les idees per (...)

Imagen

Menopausa: de tabú a orgull i font d'ingressos

15/04/2024
El llibre “Our bodies, ourselves”, del Col·lectiu de les Dones de Boston, publicat l'any 1970, va anar a parara a les meves mans quan era una jove estudiant universitària, aprenent de sociòloga i una molt feminista de les d'abans. És una obra que no descobreix res de nou, però que ajuda a entendre (...)

Imagen

Declaració d'impostos

Principals novetats de la campanya de renda 2023

09/04/2024
El passat 3 d'abril va començar la campanya de renda de 2023 a l'Estat espanyol. Una campanya que es perllongarà fins al dia 1 de juliol i que, un any més, presenta novetats significatives pel que fa als límits i deduccions. Algunes d'aquestes novetats son l'augment del límit d'ingressos per a (...)

Imagen

Infermeria d'atenció domiciliària

La imprescindible col·laboració dels àmbits de la salut i social per fer front als desafiaments comunitaris

03/04/2024
Actualment, ens enfrontem amb nous desafiaments a la nostra comunitat que requereixen una integració més estreta dels professionals tant en l'àmbit de la salut com en el social. Aquests desafiaments inclouen la pobresa, la manca d'accés a serveis de salut, la desigualtat social i la marginació. En (...)

Imagen

8 maneres d’elogiar algú en anglès

20/03/2024
Una de les formes de comunicació humana més potents de totes és el reforç positiu en forma d’elogi. A tots ens agrada que ens reconeguin l’esforç o l’assoliment, tant a casa i a la feina com en l’entorn de la família i dels amics. L’elogi fa meravelles per a la autoestima i pot ser una eina molt (...)

Imagen

Jordi Tarragona

Programa de formació per a propietaris responsables d’empresa

12/03/2024
Jordi Tarragona i Coromina és conseller de famílies empresàries i advocat. Professor d’Empresa Familiar al Grau en Administració i Direcció d'Empreses (ADE) a UManresa, autor de quatre llibres i de centenars d’articles sobre empresa familiar, ha estat empresari i director general de diferents (...)

Imagen

Representació de dones que treballen a UManresa en la foto feta amb motiu del 8M

Què pot fer la Unitat d'Igualtat d'UManresa per tu?

07/03/2024
La Unitat d'Igualtat d'UManresa és una entitat que promou la igualtat de gènere i la no discriminació en l'àmbit universitari. Saps què pot fer aquesta unitat per qualsevol membre de la comunitat universitària? T'ho expliquem a continuació • Sensibilització i formació. Ofereix programes de (...)

Imagen

La importància de la col·laboració entre persones cuidadores i logopedes

06/03/2024
Aquest 2024 ja fa vint anys que es commemora el Dia Europeu de la Logopèdia. Durant tots aquests anys, l’objectiu del Comitè Permanent de Logopedes de la Unió Europea, entitat promotora de la commemoració, ha estat conscienciar la població de la nostra professió i fer-la més visible. La logopèdia (...)

Imagen

Una infermera amb un grup d'escolars

La infermeria escolar, una eina vital per a la transformació social i el desenvolupament sostenible

26/02/2024
En la societat actual, la salut i el benestar dels estudiants s'han convertit en temes prioritaris en l'àmbit educatiu. En aquest sentit, la infermeria en l’àmbit escolar i els programes de salut juguen un paper essencial en la promoció d'estils de vida saludables i la prevenció de malalties entre (...)

Imagen

Treballadora amb vel

L'ús d'indumentària religiosa a l'administració: què en diu la justícia europea?

12/02/2024
L'existència de simbologia religiosa a l'Administració ha estat sempre un tema polèmic i mediàtic als països occidentals d'ideologia liberal, en la qual existeix la noció de la neutralitat religiosa de l'Estat. A aquest debat se n'hi pot afegir un altre, no menys debatut i amb el qual guarda una (...)

Imagen

Una nena amb un tornavís

Sis maneres d'acostar les nenes a la ciència

09/02/2024
Sembla ser que el gènere femení, en general, té un problema amb la ciència i un problema encara més gran amb l’enginyeria o les matemàtiques, una mala relació que s’inicia ja des que som ben petites. És difícil lluitar amb un entorn que tendeix a diferenciar els rols de nenes i nens, inclús des d (...)

Imagen

Formació de futurs fisioterapeutes a UManresa

El fisioterapeuta en l'atenció primària, una oportunitat per ser agent de salut comunitària

08/02/2024
Fa poc més d'un any que 350 fisioterapeutes es van incorporar als Centres d'Atenció Primària (CAPs) de Catalunya. Aquesta incorporació és notable, ja que fins a la data, aquesta figura no era present a l'atenció primària. Aquesta incorporació fa que aquests professionals puguin anar més enllà de l (...)

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte