Vés al contingut

Notícies

Imagen

Un moment del show game "El partit" de la Càtedra de Lideratge en Valors

El show game “El partit”, primera activitat divulgativa de la Càtedra de Lideratge en Valors

L’experiència lúdica i inspiradora, “El partit”, va estrenar ahir les activitats divulgatives de la Càtedra de Lideratge en Valors impulsada per UManresa (campus Manresa de la UVic-UCC). Prop de dues-centes  persones van assistir a la presentació d’aquest show game al Teatre Kursaal. “El partit” combina el joc i la divulgació del lideratge en valors a partir del model conceptual propi de la Càtedra, inspirat en la trajectòria professional i esportiva dels seus directors: Pep Guardiola i Manel Estiarte. L’experiència ha estat dissenyada i creada per l’equip de la Càtedra i per l’empresa especialitzada Cocolisto. L’objectiu de l’activitat és fer reflexionar les persones que hi participin sobre el lideratge, els valors que l’orienten, la responsabilitat i l’impacte que té en l’entorn. A partir d’ara, “El partit” s’oferirà a empreses i organitzacions que vulguin treballar el lideratge en valors internament. 

Una hora per jugar i reflexionar sobre lideratge i valors 

Les persones que van presenciar el primer “El partit” van reflexionar sobre el lideratge en valors a partir del joc i diferents dinàmiques grupals. Des de l’escenari, l’actriu Laia Mendoza i el conferenciant Enric Bastardas, van dinamitzar l’activitat, convidant els assistents a prendre decisions individuals i col·lectives a través de jocs i a reflexionar posteriorment sobre els valors que acompanyen la presa de decisions. Amb una escenografia inspirada en el món futbolístic, l’objectiu final de l’activitat, que dura a l’entorn d’una hora, és que les persones assistents descobreixin el potencial de canvi que tothom té dins. Les reflexions que planteja la dinàmica són la capacitat que té cadascú d’influir en les altres persones, els valors i propòsit que orienten la presa de decisions, així com la responsabilitat que comporta, i l’impacte que la presa de decisions té en el nostre entorn, tant local com global. 

El joc posa sobre la taula tots els elements del marc conceptual de la Càtedra de Lideratge en Valors. Un model inspirat per la figura dels dos directors de la Càtedra, Pep Guardiola i Manel Estiarte. Aquest marc imita l’organització d’un equip de futbol, un equip format, en aquest cas, per dotze valors relacionats amb el lideratge, situats en diferents posicions del camp de joc. Aquests valors són l’exemplaritat i l’honestedat; la disciplina i la humilitat; la responsabilitat i el compromís; la compassió i la generositat; l’assertivitat i la persuasió; la flexibilitat i l’audàcia; la confiança mútua i la col·laboració; el rigor i l’exigència; la curiositat i la innovació; l’excel·lència i la superació i la inspiració i la cooperació; i la gratitud i l’impacte positiu. 

La presentació de “El joc” aquest dimecres va ser el tret de sortida d’aquesta activitat, que la Càtedra i l’empresa Cocolisto han creat amb l’objectiu que sigui una eina útil per a empreses, institucions i organitzacions que vulguin reflexionar sobre lideratge amb valors dins dels seus equips d’una manera lúdica. En aquest sentit, la directora acadèmica de la Càtedra, Carlota Riera, va explicar que “El Partit” “ha de servir per ajudar-nos a sensibilitzar i fer difusió sobre la importància del lideratge en valors. Volem que qui hi participi se senti colpit a través del joc”.   

“El partit” farà una segona sessió el proper 4 d’octubre, a UManresa, en el marc de la 28ena Trobada Internacional RECLA (Red de Educación Continua de Latinoamérica y Europa) que coorganitzen el campus Manresa de la Universitat de Vic ­– Universitat Central de Catalunya i la Universitat de Barcelona, a través del seu Institut de Formació Continua. En aquest cas, serà en format auditori, que adapta la proposta escènica a aquest context específic, amb menys requeriments tècnics. “El partit” també té una versió reduïda per a grups de menys de 50 persones que interactuen amb els mateixos continguts però en mode de taller. 

La Càtedra de Lideratge en Valors 

La Càtedra de Lideratge en Valors neix amb la voluntat de crear les condicions perquè les organitzacions, els equips i les persones utilitzin el lideratge per promoure canvis positius en l’entorn, especialment des de l’empresa, la salut, l’educació i l’esport. Treballarà en línies diferents: la recerca i la innovació sobre lideratge ètic basat en valors, la docència, la formació, la consultoria i la divulgació, així com  el foment d’espais de reflexió i debat i també de la sensibilització de la ciutadania. 

La Càtedra de Lideratge en Valors ha estat impulsada per la Fundació Universitària del Bages (FUBages), va ser aprovada pel Consell General de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), en data de 23 de novembre de 2022, i ratificada pel Patronat de la FUBages, el 14 de desembre, i pel de la Fundació Universitària Balmes, el 20 de desembre.  

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte