Vés al contingut

Notícies

Imagen

UManresa

Estudiants de Manlleu, Prats de Lluçanès i Flix guanyen la vintena edició dels Premis UManresa a Treballs de Recerca de Batxillerat

Laura Mir Sala de La Salle Manlleu, Mariona Coma Roca de l’Institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès i Aina Ribes Montaña de l’INS Flix són les guanyadores de la vintena edició dels Premis UManresa a Treballs de Recerca de Batxillerat. Aquest ha estat el segon any que, a causa de les restriccions per evitar el contagi de la COVID-19, l’acte de proclamació del veredicte s’ha fet en format online amb la participació dels guanyadors d’aquesta edició, el director d’Innovació i Recerca d’UManresa, Xavier Gironès, la vicerectora del campus Manresa de la UVic-UCC, Sílvia Mas, i la doctora en neuroeducació, Beatriz Fagundo, que ha pronunciat la breu xerrada “¿Cómo aprendre el cerebro?” en el decurs de l’acte. 

UManresa organitza els Premis UManresa a Treballs de Recerca de Batxillerat des de fa 20 anys amb la voluntat de reconèixer l’esforç de l’alumnat de batxillerat en l’elaboració dels seus treballs de recerca i al mateix temps posar en valor la importància de l’estudi i la investigació. També vol ser un reconeixement a la tasca que duen a terme els equips de tutors responsables de fer el seguiment d’aquests treballs. Els Premis estan dividits en tres modalitats, relacionades amb els àmbits d’expertesa d’UManresa: Salut, Economia i Empresa i Educació.

En la modalitat de Salut, el premi d’aquesta edició ha estat pel treball titulat “El diagnòstic i l'eficàcia de les teràpies en la síndrome de Rett”, de Laura Mir Sala de La Salle Manlleu. En l’àmbit de la Salut, el jurat ha decidit concedir un accèssit a Abril Alsina Mallol, de l’INS de Vilafant, pel treball titulat “Leave'n. Efectes d'un complement alimentari basat en el cacau sobre la simptomatologia de la menstruació”.

En la modalitat d’Educació, el primer premi ha estat per al treball “Una comunitat silenciada: parlant amb les mans i escoltant amb els ulls”, d’Aina Ribes Montaña, de l’INS Flix. En aquest cas, també s’ha concedit un accèssit a Carlota Soler Vázquez, de la Institució Igualada (Col·legi Mestral), pel treball titulat “Els límits de l’expressió en el rap”. 

El Premi de la modalitat d’Economia i Empresa ha estat per a Mariona Coma Roca, de l’Institut Castell del Quer de Prats de Lluçanès, pel treball “El sector porcí al Lluçanès. Hi ha alternatives?”. En aquesta modalitat també s’ha concedit un accèssit al treball titulat “Creació d'una marca de retail on-line: VIBRA”, de Pere Gleyal Roca, de la Institució d’Igualada.

Tots els primers premis estan dotats amb 700 euros i els accèssits amb 300. En el cas dels treballs guanyadors, tots els centres reben també un ajut de 150 euros i els estudiants premiats poden accedir a la docència gratuïta per a un primer curs de qualsevol de les titulacions de grau que s’imparteixen a UManresa. Els premis estan patrocinats per Denso Barcelona en el cas de la modalitat  d’Economia i Empresa, Catalana Occident en el de Salut i Control Sistemes en la modalitat d’Educació.

Aquesta edició de la convocatòria dels Premis UManresa a Treballs de Recerca de Batxillerat ha rebut un total de 73 treballs, 32 més que en l’anterior edició. D’aquests, 36 competien en la modalitat de Salut, 13 en la d’Economia i Empresa i 24 en la d’Educació.

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte