Vés al contingut

Notícies

Imagen

Activitat de simulació al CISARC d'UManresa

UManresa guanya un programa de capacitació en salut comunitària del Govern de Guatemala

La Fundació Universitària del Bages (FUB) – UManresa ha estat seleccionada pel Govern de Guatemala per impartir dos diplomats de capacitació en Gestió de Salut Pública i en Aigua, Sanejament i Higiene a diferents perfils de tècnics i professionals d’aquest país centreamericà per un import de 264.000€. Ho farà en col·laboració amb dues institucions locals: el Centro para el Desarrollo del Talento Humano (CENDETH) i l’Instituto de Nutrición de Centro América y Panamá (INCAP). El programa entrarà en funcionament a partir del 2023 i tindrà una durada de 12 mesos.

Els dos cursos s’emmarquen en un programa més ampli de millora de les competències del personal que treballa a l’administració de Guatemala en l’àmbit del sanejament i la salut pública i dels professionals del seu sistema de salut. La previsió és formar unes 17.000 persones, mitjançant quinze activitats formatives amb un total de 622 hores de formació, tant en modalitat online com presencial i també a partir de processos d’autoformació.


Una xarxa de relacions àmplia a Amèrica Llatina

Aquest programa de capacitació en salut pública i comunitària de Guatemala és una més de les diferents iniciatives que duu a terme UManresa a l’Amèrica Llatina. N’hi ha d’altres en els àmbits de la simulació, la medicina i l’atenció personalitzades (en el marc del projecte MAP+), la dependència i l’atenció a la gent gran (amb la fundació Sant Andreu Salut), la gestió sanitària i hospitalària (amb la Unió Consorci Formació), entre altres, especialment a Argentina i Xile. A l’Argentina, també imparteix un MBA interuniversitari amb la Universitat Blas Pascal de Córdoba i, a Mèxic, ha signat recentment un conveni per posar en marxa el projecte UHealth Corporativa amb el Tecnológico de Monterrey, una de les universitats més prestigioses del món.

Per altra banda, la seva trajectòria en l’àmbit de la simulació com a metodologia d’aprenentatge, ha dut a UManresa, a través del CISARC, Centre d’Innovació en Simulació, a assessorar universitats i hospitals a Xile, Argentina i Colòmbia. També acull passanties de professionals de la salut en el marc del seu programa de fellowship en metodologia de la simulació clínica.


UManresa, un campus de la UVic-UCC

La signatura d’un acord de federació amb la Fundació Universitària Balmes, el 30 de gener de 2014, va convertir la Fundació Universitària del Bages en la seu del campus Manresa (UManresa) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Especialitzat en tres àrees de coneixement, Ciències de la Salut, Educació i Empresa, els seus 25.000 metres quadrats acullen activitat docent, d’investigació, d’innovació i transferència i de serveis i consultoria en les seves àrees d’expertesa. Compta amb dues facultats, on s’imparteixen els graus en Medicina, Infermeria, Fisioteràpia, Logopèdia, Podologia, Administració i Direcció d’Empreses i Mestre d’Educació Infantil; un centre de formació professional superior, amb estudis de Pròtesis Dentals, Educació Infantil, Administració i Finances i Comerç Internacional; una escola de postgrau i d’idiomes; el Centre d’Innovació en Simulació; i el laboratori d’experimentació científica en les primeres edats (Lab 0-6), entre altres centres d’innovació i transferència de coneixement.
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte