Vés al contingut

Notícies

Imagen

UManresa

La Clínica Universitària integra els serveis d'ARANS

La Fundació Universitària del Bages i l’Associació per a la Reeducació Auditiva dels nens/es sords/es de Manresa (ARANS) han arribat a un acord segons el qual, des d’aquest mes de juliol, la Clínica Universitària assumirà els serveis que fins ara oferia aquesta entitat. Les dues entitats han signat un conveni que permetrà donar continuïtat als més de 50 anys d’activitat d’ARANS en l’atenció a  persones sordes, amb alteracions del llenguatge i capacitat auditiva disminuïda. El dia 2 de juny, l’Assemblea general d’ARANS va acordar l’inici del procés de la seva dissolució, atesa la garantia de continuïtat de la seva tasca convinguda amb la Fundació Universitària del Bages.

A banda d’assumir les funcions que estava exercint ARANS a través del Servei de Logopèdia de la Clínica Universitària, la Fundació Universitària del Bages incorpora a la seva plantilla la treballadora de l’entitat que fins ara exercia les funcions de logopèdia a ARANS. Una de les seves primeres tasques serà traspassar els casos d’ARANS a la Clínica Universitària per donar continuïtat l’atenció a tots els usuaris, integrant les metodologies que s’apliquen al Servei de Logopèdia de la Universitat i garantint que cap infant que necessiti un tractament de logopèdia en quedi exclòs per manca de recursos econòmics. Tota aquesta feina es desenvoluparà en un espai de la Clínica Universitària que durà el nom d’ARANS i que servirà per reconèixer l’activitat que ha desenvolupat l’entitat en els darrers 50 anys a Manresa.

L’acord l’han signat el director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez Espinosa, i el president d’ARANS, Alfons Haro Najar. L’Ajuntament de Manresa, a través de la regidoria de Serveis Socials, ha promogut l’acord amb l’objectiu de garantir que el servei prestat a les persones usuàries de l’entitat tingui la continuïtat desitjada.

50 anys ajudant persones sordes

ARANS va néixer l’any 1968 com a resposta a la inquietud i la visió de futur  d’un grup de mares i pares amb fills i filles afectades  per sordesa  en una època en la qual no existia cap servei ni recurs per atendre les necessitats específiques d’aquells infants  amb l’objectiu de fomentar l’assistència, recuperació i ensenyament de persones sordes i de persones amb alteracions del llenguatge i contribuir a la integració social de persones amb capacitat auditiva disminuïda. 

L’actual direcció d’ Arans  detectava des de fa temps  que calien aliances estratègiques  per  donar un major impuls a l’entitat en la seva funció social  i també per  superar un model de gestió  massa  depenent de subvencions i de les quotes de les persones sòcies de l’entitat que,  afegit a un context de crisi econòmica,  posen en risc el finançament de l’activitat de l’entitat. 

Un equip professional de logopedes vinculats a la universitat

El servei de logopèdia de la Clínica Universitària ofereix atenció pública en conveni amb CatSalut per a persones de les comarques del Bages i el Solsonès i compta amb un equip de 10 logopedes especialitzades en diferents àmbits, duent a terme més de 10.000 sessions de logopèdia anuals. També ofereix atenció privada i a través de convenis de col·laboració amb mútues, entitats, col·lectius, empreses i associacions. 

Els professionals del servei de logopèdia tracten alteracions del llenguatge, de la parla, de la deglució, alteracions orofacials,  trastorns de la fluència (tartamudesa) i afàsies, entre d’altres. ls coneixements i especialització dels professionals permeten oferir serveis a través d’unitats especialitzades en veu parlada i cantada i en l’atenció a persones que han patit problemes oncològics de cap i coll (laringectomitzats, càncers de mandíbula o llengua) i que requereixen una rehabilitació de logopèdia. Amb la integració d´ARANS, a partir d’ara també s’atendran casos d’alteracions auditives.  

El servei de logopèdia de la CU+, també ofereix assessorament i tractament de la disfàgia a residències tant de gent gran com de persones amb discapacitat de l´entorn. També treballa de forma coordinada amb escoles, CDIAP, CSMIJ, odontòlegs, maxil·lofacials, otorrinolaringòlegs, rehabilitadors i neuròlegs, entre altres especialistes.

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte