Vés al contingut

Notícies

Imagen

UManresa

La doctoranda Mònica Rubia guanya el tercer concurs ‘La teva tesi en 4 minuts’, aquest any en format ‘online’

Mònica Rubia, doctoranda del programa en Innovació i Intervenció Educatives de la UVic-UCC, ha estat la guanyadora del tercer concurs “La teva tesi en 4 minuts” de la Universitat, que va tenir lloc divendres passat i que de manera excepcional es va disputar en un format online. Rubia, graduada en Mestre d’Educació Infantil i màster en Neurologia i en Didàctiques Específiques de les Matemàtiques, va presentar la seva tesi “Relació entre diferents sistemes d’aprenentatge matemàtic i el rendiment en funcions executives en infants de 3 a 12 anys”, dirigida per les doctores Isabel Sellas i Anna Carballo. El jurat la va escollir entre els nou candidats que s’havien presentat al concurs “per la seva espontaneïtat i per la seva capacitat d’aterrar un discurs científic a un registre absolutament divulgatiu i entenedor per a tots els públics”. De la seva presentació també en va destacar la coherència del suport gràfic lligat al discurs i la capacitat de sintetitzar les idees. Per la seva exposició la doctoranda va rebre un premi de mil euros i el dret a representar la UVic-UCC al concurs “Tesis en 4 minuts” de Catalunya, que es disputarà el proper 25 de juny, en aquesta ocasió també en format digital, amb la participació de representants de les diverses universitats catalanes. 

El jurat, format per investigadors, comunicadors i divulgadors científics, entre els quals hi havia la degana de la Facultat de Ciències Socials de Manresa i vicerectora del campus Manresa de la UVic-UCC, Sílvia Mas, va atorgar un segon premi, que va recaure en Adrià Alsina Leal, amb la tesi “Entre la fantasia i el caos: la comunicació de l’independentisme l’any del referèndum”, que de fet ja té acabada i defensarà en el transcurs de les properes setmanes. La seva tesi forma part del programa de doctorat en Traducció, Gènere i Estudis Culturals, i l’han dirigit els doctors Xavier Ginesta i Jordi de San Eugenio, i va ser premiada, principalment, per “la capacitat comunicativa i d’oratòria i per la seguretat en l’execució del discurs” del doctorand.  

El concurs “La teva tesi en 4 minuts”, organitzat per la Unitat de Divulgació Científica i per l’Escola de Doctorat de la UVic-UCC, s’adreça als estudiants de doctorat de la Universitat amb l’objectiu d’explicar a la ciutadania el desenvolupament de la seva recerca en una intervenció breu i accessible. Els criteris de valoració de les presentacions era la capacitat de síntesi i estructuració de la presentació, les habilitats comunicatives verbals i les no verbals. El concurs també compta amb la implicació de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i el Consell Interuniversitari de Catalunya, impulsors de la final on prenen part totes les universitats catalanes. 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte