Vés al contingut

Notícies

Imagen

La commemoració del Dia de la Infermeria s'ha fet enguany a la Sala Gòtica de l'Hospital de Sant Andreu

Les infermeres reforcen la tasca sanitària i comparteixen bones pràctiques en la commemoració del seu dia internacional

Les infermeres del Bages han celebrat un any més el Dia Internacional de la Infermera, una jornada per posar en valor la tasca que fan al sector i sumar esforços per a una atenció sanitària de qualitat. La commemoració ha comptat amb infermeres de les entitats de salut d’Althaia, del Col·legi d’Infermers i Infermeres de Barcelona, de l’Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central, d’UManresa-FUB, i de Sant Andreu Salut. 

L’acte ha començat amb una taula inaugural que ha comptat amb les intervencions de Manel Valls, director General de la Fundació Sant Andreu Salut, i Sílvia Graell, directora de l’Hospital Sant Andreu. Tos dos han reforçat la gran tasca professional i la responsabilitat de les infermeres, part primordial de l’engranatge del sistema sanitari.

Sota el nom ”Pares impacients i infermeres d’usuaris pacients”, el lingüista Màrius Serra ha coordinat una xerrada molt necessària per parlar sobre la tasca de les infermeres amb una mirada posada en la gestió emocional i de l’estrès.


El concurs TALKINF, per compartir experiències laborals inspiradores

Per primera vegada, s’ha celebrat el concurs TALKINF, liderat per la Gemma Arnaus, de la delegació territorial del COIB, on les infermeres han compartit una vivència impactant o una acció innovadora que han implementat.

Entre d’altres, s’han presentat projectes com "Abordatge integrat i coordinat de la cura de ferides entre el Centre d’Atenció Primària i la Residència", a càrrec de professionals de l’Equip d’Atenció Primària de Cardona (ICS), que té com a objectiu integrar i coordinar infermeria del CAP i de la residència amb la missió de promoure l’excel·lència en les cures infermeres amb pràctica clínica basada en l’evidència clínica. La infermera Cristina Lao, de la Fundació Althaia, ha parlat de la importància de donar una atenció amb visió holística a les persones que pateixen una malaltia infecciosa en la seva xerrada "Relació terapèutica en una consulta infermera d'infeccions comunitàries. Fórmula màgica o improvisació?". Ha destacat la importància de l'educació per a la salut, de l'empoderament dels pacients i la complicitat que s'estableix entre ells i la infermera tenint en compte que les malalties infeccioses són encara molt tabú. Un altre projecte que s’ha presentat ha sigut “Cuidant”, a càrrec de la infermera de l’Hospital Sant Andreu, Montse Monferrer, que ha exposat la seva experiència en els seus més de quinze anys a dins la professió posant l’atenció en la unitat de psicogeriatria de l’Hospital, de les malalties neurodegeneratives i les demències. 

Les que han rebut més vots han sigut la Cristina Lao de la Fundació Althaia i la Montse Monferrer, de la Fundació Sant Andreu Salut, que han guanyat el concurs i s’han endut un obsequi.

Una commemoració que segueix durant el mes de maig

La commemoració del Dia Internacional de la Infermera al Bages, segueix amb un taller d’artistes de la salut el 17 de maig a l’Hospital Sant Joan de Déu i amb una caminada entre vinyes que surt des del CAP d’Artés, el dia 20 de maig. Per participar en la caminada cal inscriure’s a través d’un formulari.

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte