Vés al contingut

Notícies

Imagen

Sílvia Mas intervé a l'acte d'inauguració del curs a Manresa a l'Espai Aloy

L’Espai Aloy acull l’acte d’inici de curs escolar a Manresa

L’Espai Aloy va acollir ahir dilluns, 18 de setembre, l’acte d’inauguració del curs escolar que organitza l’Ajuntament de Manresa. Una cinquantena de persones, la majoria docents i membres dels equips directius de centres de la capital del Bages,  es van reunir al Centre de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil per donar el tret de sortida al curs escolar 23-24. 

L’acte va incloure les intervencions del director general de la Fundació Universitària del Bages, Antoni Llobet, i de la responsable del Centre de Documentació i vicerectora del Campus Manresa de la UVic-UCC, Sílvia Mas. Llobet va donar la benvinguda als assistents a l’edifici FUB4, un edifici que aglutina totes les activitats formatives i serveis dedicats a l’àmbit de l’educació. El director general de la institució va posar tant l’edifici com els serveis que ofereix a disposició de la ciutat i de tots els agents que formen part de la comunitat educativa de Manresa.

De la seva banda, Sílvia Mas, va manifestar la voluntat de la Universitat d’obrir el Centre de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil Josep Maria Aloy a les escoles i docents. Va explicar que, a hores d’ara, encara s’està procedint a completar la catalogació del fons que la família d’Aloy va cedir a la Universitat i va convidar els centres a fer-los propostes d’activitats que puguin realitzar-se en aquest espai. De fet, la Comissió Aloy, que s’encarrega de la dinamització de les activitats, té intenció de programar activitats periòdiques en aquest espai per convertir-lo en punt de trobada d’accions que contribueixin a fomentar la competència literària i lectora de joves i infants. Mas va fer també un breu apunt a les activitats relacionades amb la recerca que es desenvolupen a l’Espai Aloy a l’entorn de la lectura i literatura en l’àmbit escolar i altres iniciatives impulsades per la Universitat, com el patrocini del Premi Josep Maria Aloy de Narrativa Jove, emmarcat en els Premis Lacetània, o la voluntat de donar continuïtat al blog Mascaró de Proa, un blog especialitzat en literatura infantil i juvenil que escrivia Josep Maria Aloy. Finalment, Sílvia Mas va manifestat la voluntat de teixir el màxim d’aliances possibles per fer arribar més lluny la tasca del Centre de Documentació.  

L’acte va incloure també les intervencions del regidor d’Educació de l’Ajuntament de Manresa, Pol Huguet, que va explicar les novetats del curs i les línies de treball de la regidoria, de la directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central, Gemma Boix, i de l’alcalde de Manresa i president del Patronat de la Fundació Universitària del Bages, Marc Aloy. Durant la inauguració del cus es van presentar el nou catàleg de primària, el premi Atrapallibres, la iniciativa d’entorns i camins escolars i l’experiència de l’aula multisensorial de les Llars d’Infants municipals.  

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte