Vés al contingut

Notícies

Imagen

Una nena interactuant amb una de les propostes dels Premis La Ciència i els Infants

Obertes les convocatòries per a les noves edicions dels premis L’enginyeria i els Infants i la Ciència i els Infants

Els estudis d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa han obert el termini d’inscripció per als equips docents que vulguin participar en una nova edició dels premis La Ciència i els Infants i l’Enginyeria i els Infants. Les dues convocatòries tenen com a finalitat promoure l’educació científica i tecnològica a les primeres edats i incentivar que els equips de mestres es comprometin a dur propostes a les aules que contribueixin un acostament engrescador   tant a la ciència com a la tecnologia. Un any més, els premis són possibles gràcies al compromís i la implicació d’ICLIberia, que patrocina el Premi La Ciència i els Infants, i el Col·legi d’Enginyers Industrials de la Catalunya Central, que ho fa amb el Premi L’Enginyeria i els Infants. 

Sis anys reconeixent l’aposta de mestres per dur la ciència a les aules 

Ja fa sis anys que UManresa va posar en marxa el Premi La Ciència i els Infants. Aquest reconeixement, que patrocina l’empresa minera ICLIberia, té com a finalitat dinamitzar promocionar el coneixement científic des de les primeres edats i millorar la qualitat de l’educació en l’àmbit de la ciència. Des de fa uns anys, la convocatòria compta amb el suport del Parc de la Sèquia i del Consell Comarcal del Bages.

El Premi La Ciència i els Infants s’adreça a mestres i equips de mestres que treballin amb infants des dels 0 fins als 6 anys en centres de la Catalunya Central, amb un màxim de dos equips per escola. La convocatòria està limitada a 25 inscripcions. La participació compromet als mestres a planificar i elaborar una proposta de ciència per al grup classe del qual és responsable. Aquesta proposta haurà d’estar documentada en una fitxa bàsica que caldrà lliurar dins dels terminis de la convocatòria. Per a la seva elaboració, rebran assessorament i formació en format virtual a càrrec de membres de l’equip del Lab d’UManresa. 

El termini d’inscripció per participar en el premi es tancarà el dia 22 de gener de 2024. El veredicte es farà públic durant el mes de juny. Uns dies abans, el 25 de maig, se’n farà la presentació pública en una matinal durant la qual infants i famílies podran provar les propostes. Els premis estan dotats amb 1.200 euros: 600 per al primer, 400 per al segon i 200 per al tercer. 

Normalitzar la presència de la tecnologia a les aules

Aquest serà el segon any que UManresa i el Col·legi d’Enginyers Industrials de la Catalunya Central (CETIM) col·laboren en la promoció de la presència de la tecnologia a les aules dels infants des de les primeres etapes educatives. 

El Premi L’Enginyeria i els Infants reconeixerà una proposta elaborada per mestres de centres educatius de la Catalunya Central que contribueixi a millorar el coneixement científico-tecnològic d’infants entre els 6 i els 12 anys. Com en el cas del Premi La Ciència i els Infants, els equips de mestres han d’idear i construir una proposta per a l’aula, però en aquest cas centrada en l’enginyeria. Els docents que hi participin també rebran assessorament especialitzat de la mà de la doctora en química Sílvia Zurita i Món. 

El Premi està obert a docents de grups escolars de primària de la Catalunya Central i també està limitat a 25 inscripcions, amb un màxim de dos participants per escola. En aquest cas, el termini d’inscripció es tanca el dia 5 de febrer. 

La dotació econòmica també és de 1.200 euros, distribuïts entre un primer premi de 600, un segon de 400 i el tercer de 200. 

Els avantatges de participar en els premis

A banda de la dotació econòmica dels premis, participar en alguna de les dues convocatòries té altres avantatges, com rebre assessorament de l’equip del Lab, construir una proposta que se sumarà al material de l’escola i conèixer les propostes que facin els altres equips de mestres per poder-les reproduir.

Guanyadors de la darrera edició

L’Escola l’Espill de Manresa, amb la proposta titulada “Què li passa al robot si li afegim pes?” va guanyar la cinquena edició del premi La Ciència i els Infants. El premi l’Enginyeria i els Infants es va atorgar a l’Escola Xoriguer de Centelles per la proposta “Politges a la sorrera”. 
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte