Vés al contingut

Notícies

Imagen

Acte de presentació d'UEmpresa a representants d'empreses del territori

UManresa aposta fort per integrar universitat i empresa

Generar valor per a les empreses és l’objectiu principal del programa UEmpresa d’UManresa, que es concreta en la formació de professionals de la gestió excel·lents, en la generació i transferència de coneixement útil a les empreses i en la voluntat d’esdevenir punt de trobada del teixit empresarial. Aquest és el missatge que els responsables de la Universitat han transmès a una trentena d’empresaris i representants de l’àmbit econòmic de la Catalunya Central. Ha estat, avui, 9 de novembre, en una trobada a l’edifici FUB2 del campus universitari, recentment adaptat per concentrar tota l’activitat de l’àrea d’Empresa d’UManresa. Després de les intervencions de Josep Eladi Baños, rector de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, Sílvia Mas, vicerectora del Campus Manresa, i Marc Bernadich, director d’UEmpresa, s’han fet una visita als espais remodelats, d’entre els quals destaquen les unitats de simulació empresarial i l’àgora per a debats.

La presentació ha inclòs una descripció dels diferents àmbits d’actuació d’UEmpresa: la formació professional superior, el grau en Administració i Direcció d’Empreses (ADE), els màsters i postgraus de l’àrea d’Empresa, la formació continuada a mida de les necessitats de les empreses i la recerca i transferència de coneixement. En la seva intervenció, Bernadich ha anunciat la creació recent d’un grup d’investigació en innovació transformativa, que se suma a altres iniciatives que tenen per objecte traslladar al teixit empresarial el coneixement de la Universitat com ara la consultoria, la plataforma d’accelerament d’iniciatives en el sector salut o el grup de Business Angels de la comarca.

D’altra banda, el director d’UEmpresa també ha explicat els elements clau de la metodologia que permet assegurar l’excel·lència en la formació de professionals de la gestió empresarial. Es tracta de diferents recursos formatius que condueixen els estudiants de la teoria a la pràctica, de l’abstracció a la concreció. Així, a les aules del CFGS de Comerç Internacional, del CFGS d’Administració i Finances i del grau en ADE, els estudiants reben classes magistrals memorables, fan lectures obligatòries seleccionades conjuntament amb empresaris a partir de les quals prenen part en debats, entrenen habilitats directives en entorns de simulació, treballen casos d’empreses del territori, participen en estades internacionals i superen proves de competències individuals. Finalment, s’ha referit al programa Prèmium, en el qual estan implicades una quarantena d’empreses de la comarca. Aquesta iniciativa permet als estudiants seguir gratuïtament cursos d’anglès durant quatre anys i d’un segon idioma estranger durant dos. També inclou estades remunerades en empreses.

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte