Vés al contingut

Notícies

Imagen

Activitat de simulació a UManresa

La Generalitat reconeix els dos grups de recerca d’UManresa

La darrera convocatòria SGR-CAT 2021 (Suport Grups de Recerca) de la Generalitat ha reconegut de manera provisional dos dels grups de recerca d’UManresa, que formen part dels 25 grups impulsats per la UVic-UCC. Els grups de recerca d’UManresa són GRITS (Grup de Recerca en Innovació Transformativa i Simulació) i Epi4Health (Research Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health Context).

El primer s’articula al voltant de l'aplicació de la innovació transformativa com a alternativa d'actuació per respondre als reptes d'impacte global, promovent la Recerca i Innovació Responsable (RRI), garantint una ciència mes oberta, inclusiva, transparent i col·laborativa, reduint la bretxa entre l'àmbit científic i la societat, en base a sis principis (l'educació científica, la igualtat de gènere, l'accés obert, la governança, l'ètica i la participació ciutadana), alineant-la amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'ONU. També treballa en la implementació de la metodologia de la simulació com eina d'aprenentatge controlat i avaluació de processos d'alt impacte, establint pautes de disseny, implementació i avaluació d'activitats i projectes fonamentats en aquesta metodologia o altres estratègies innovadores d'aprenentatge experiencial, amb l'objectiu de garantir el millor aprenentatge possible i la millor transferència de coneixement. Coordinat per UManresa, en el grup de recerca hi treballen investigadors d’Althaia i la Universitat Autònoma de Barcelona.

En el cas d’Epi4Health (Group in Epidemiology and Public Health in the Digital Health context), es tracta d’un grup de recerca coliderat per UManresa i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), que fa recerca sobre desigualtats en salut; avaluació d’intervencions en salut comunitària; salut mental, addiccions comportamentals i consum de drogues legals i il·legals; comportaments de salut en adolescents i alimentació.

La vicerectora de Recerca i Transferència del Coneixement de la UVic-UCC, Eva Espasa, ha valorat molt positivament el reconeixement obtingut a l’SGR i destaca l’augment dels grups de recerca consolidats de la UVic-UCC, que han passat dels 14 de l’any 2018 als 21 actuals. “Aquest és un molt bon indicador de la recerca que s’està fent en els últims anys a la Universitat, avala una trajectòria consolidada al llarg del temps i significa donar valor a la bona feina que es fa”, comenta. 

Les convocatòries SGR que convoca la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), donen suport als grups que desenvolupen recerca a Catalunya en les diferents àrees científiques. L’objectiu d’aquest programa és impulsar l’activitat dels grups de recerca i el seu impacte científic, econòmic i social, així com promoure la projecció internacional de la seva recerca. Per tant, els grups acreditats poden tenir accés a presentar-se a un nivell superior de convocatòries, com ara les predoctorals FI i les de doctorats industrials, entre altres.

Reconfiguració dels grups de recerca

La resolució provisional de la convocatòria SGR del 2021 coincideix amb la reconfiguració del mapa de grups de recerca de la UVic-UCC que s’ha fet en els darrers mesos, d’acord amb una aposta per la configuració d’equips de recerca més grans. L’augment de massa crítica ocupada en recerca a la institució s’ha vist afavorida per un volum important de professorat que té dedicació a temps complet a la Universitat i que combina la vessant docent amb la investigadora. Així, els grups de recerca que actualment hi ha a la UVic-UCC són 25.
 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte