Vés al contingut

Notícies

Imagen

Un moment de la  presentació de l'escola bressol Upetita

UManresa estrena la primera escola bressol del país vinculada a un Grau en Mestre i a un CFGS d’Educació Infantil

El campus Manresa de la UVic-UCC serà el primer centre universitari de Catalunya que posarà en marxa una llar d’infants pròpia vinculada als estudis de grau en Mestre d’Educació Infantil i als de Tècnic superior en Educació Infantil.. El centre universitari manresà inaugurarà el proper mes de setembre la Upetita, una escola bressol que, a banda d’oferir un servei educatiu de qualitat obert a la població en general, vol ser un espai formatiu i de recursos a disposició dels docents d’aquesta etapa educativa. Amb una oferta de 41 places, la Upetita serà una llar d’infants singular per la seva vinculació a la Universitat, per la visió de l’infant com a ésser intel·ligent i capaç, perquè posarà en contacte infants, cultura i ciència, perquè permetrà dur a la pràctica la innovació pedagògica que es treballa a les aules universitàries i perquè, en la línia de l’especialització d’UManresa, apostarà per la promoció de la curiositat i l’esperit investigador dels infants. La nova llar d’infants es podrà visitar en la Jornada de Portes Obertes que es farà el dia 30 d’abril.

Infants intel·ligents i capaços


La Upetita serà un dels serveis que s’ubicaran en el nou edifici FUB4 – UEducació. L’edifici, que s’inaugurarà el proper mes de maig, és un equipament de 2.300 metres quadrats que concentrarà tota l’activitat docent i de recerca i tots els serveis de l’àmbit de l’educació que ofereix la Universitat. El nou edifici contribuirà a donar més visibilitat a l’activitat de formació del professorat (tant inicial com permanent), la recerca i la innovació educatives que impulsen els equips d’investigadors, els serveis educatius i els recursos pedagògics que UManresa posa a l’abast sigui del públic en general sigui de personal acadèmic especialitzat.

La nova llar d’infants està ubicada a la planta baixa, ocupa una superfície d’uns 600 metres quadrats i ha estat dissenyada per donar resposta als objectius educatius que s’hi plantegen. L’equip que ha elaborat el projecte educatiu de la Upetita parteix d’una visió de l’infant com a persona que co-construeix coneixement, identitat i cultura i que intenta donar sentit al món a partir del desenvolupament de models i teories propis. És per això que les professionals de la nova llar d’infants s’adreçaran als nens i nenes de manera oberta, oferint-los possibilitats d’interacció  i interpel·lació de l’entorn i fomentant que tinguin iniciativa. De fet, un dels eixos del projecte pedagògic és la promoció de la curiositat i l’esperit investigador dels infants des del convenciment que fan ciència des del néixer perquè tenen una curiositat natural per explorar el món que els envolta des que obren els ulls per primera vegada. Per això, l’escola bressol disposarà d’un espai específic per a la promoció de l’esperit investigador dels infants, amb propostes estimulants i amb intencionalitat educativa. 
Un altre dels elements que fan singular el projecte educatiu de la Upetita és que s’ha concebut com un entorn que posarà en contacte infants i cultura, tant a nivell narratiu, com plàstic i musical. 

La innovació pedagògica de docents experts aplicada 

Els estudis de grau en Mestre d’Educació Infantil d’UManresa, així com els del CFGS del Campus Professional, estan directament implicats i vinculats a la innovació pedagògica. Aquesta innovació, la que s’explica a les aules, és el que es portarà a la pràctica a la llar d’infants, de manera que l’alumnat podrà veure’n l’aplicació directa amb infants. La innovació va lligada a tot el coneixement derivat de la recerca educativa i de l’evidència recollida pels docents investigadors vinculats a la Universitat.  

La primera activitat, un casal d’estiu


Malgrat que l’inici del funcionament de la llar d’infants serà el proper mes de setembre, l’activitat hi començarà aquest estiu, quan s’oferirà, per primera vegada, un casal d’estiu adreçat a infants des del néixer fins als tres anys. El campus, que es farà entre el 27 de juny i el 29 de juliol, s’ha concebut com una activitat d’aprenentatge de ciències a través de l’experimentació, el joc i els hàbits saludables. 

Una nova fita en la trajectòria dels estudis de grau en Mestre d’Educació Infantil

La Fundació Universitària del Bages – UManresa imparteix estudis de grau en Mestre d’Educació Infantil des de l’any 2008. Des de llavors, els estudis han anat evolucionant i incorporant nous serveis especialitzats en Educació. En aquesta línia, el gener del 2016 es va inaugurar el Lab 0_6, un centre per promoure l’acostament de la infància a la ciència des del néixer en el qual s’ha especialitzat l’equip d’educació de la Universitat, tant pel que fa a la recerca com a la formació de les futures mestres en aquest àmbit. Una altra de les fites dels estudis va ser la creació del CIFE per formar professorat de les etapes infantil, primària i secundària, així com la posada en funcionament, dins del Campus Professional, del CFGS d’Educació Infantil. Amb l’escola bressol es fa un pas més en aquesta evolució i es posa en marxa un servei que, al mateix temps que és un nou recurs obert a la ciutat, serà una eina formativa per a l’alumnat, que podrà veure i viure com s’aplica la teoria que s’explica a les aules. 

Una universitat amb serveis per a tota les etapes de la vida

Amb la posada en funcionament de la Upetita, UManresa disposarà de serveis que abracen totes les etapes vitals: des de la infantesa fins a la gent gran. A banda dels estudis de Grau i de CFGS, UManresa imparteix estudis d’Idiomes, formació continuada i el programa FUB+GRAN, un programa d’extensió universitària per a persones de més de 55 anys amb inquietuds per l’aprenentatge al llarg de tota la vida.


 

Comparteix a les xarxes:

Contacta'ns

Si tens alguna qüestió, nosaltres tenim la resposta

Contacte